DİPLOMASI, SERTİFİKALARI VE EHLİYETİ VAR, ÇAYCILIK YAPIYOR
Kiraz’daki Üniversite Mezunu Genç Kız, Çaycılık Yapıyor
İzmir’in Kiraz ilçesi İstiklal Mahallesinde ailesi ile yaşayan, üniversite mezunu Dilara Zengin (22) cebinde üniversite diploması, bilgisayar, çocuk gelişim sertifikaları ve ehliyeti ile çaycılık yapıyor.
Geçtiğimiz yıl Afyon Kocatepe Yerel Yönetimler bölümünden mezun olan ve halen Açık Öğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde eğitimini sürdüren Dilara çaycılık yaparak okul parasını çıkarmaya çalışıyor.
İŞ BULMAK İÇİN İKİNCİ ÜNİVERSİTEDE OKUYOR
Dilara, aile bütçesine katkı sağlamak istediğini ve maddi durumu iyi olmayan ailesine okul masrafının yük olmaması için çalıştığını söyleyerek, “Ailemin maddi durumu şu an çok iyi değil. Ayrıca Deniz ve Vatan isimlerinde iki kardeşim daha var. Onların okumasına da destek olmak için çalışıyorum. Pek çok yere müracaat ettiğim halde hiçbir yerden cevap alamadım. Cebimde üniversite diplomam, bilgisayar ve çocuk gelişimi sertifikalarım ve ehliyetim olmasına rağmen iş bulamıyorum. Bu nedenle bir üniversite daha bitirmeye karar verdim. İki diplomam olursa belki iş bulabilirim diye düşündüm.
ÇAY TEPSİSİ İLE GÖRENLER ŞAŞIRDI
Kendisini, elinde çay tepsisi ile görenlerin önce şaşırdığını, daha sonra takdirle karşıladıklarını söyleyen Zengin, şunları kaydetti, “Müşterilerim, önce bana 'bu iş kadın işi değil erkek işi' dediler. Daha sonra aynı kişiler, yaptığım çayları beğenerek sürekli istemeye başladılar. Şu an çevre esnafımızla aile gibiyiz. Beni çok seviyorlar, bu iş yerinde kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Faturalar, ödemeler ve kardeşlerimi okutmak için babam İbrahim Zengin ve annem Aysun Zengin’le birlikte kafa kafaya verdik”
DİLARA YETKİLİLERE SESLENİYOR
Bayanların kendisi gibi çalışma hayatına atılmasını ve mücadele etmesi gerektiğini belirten Zengin, kendisine sahip çıkarak eğitim aldığı konudaki bir bölümde işe alabilecek yetkililerden destek beklediğini söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi