HABER:GAMZE ONAN
Ödemiş Devlet Hastanesi’ne dün sabah saatlerinde beyin kanaması geçirerek yatırılan 2 çocuk babası 37 yaşındaki Çetin Gönder yoğun bakım ünitelerinde boş yatak bulunmadığı için halen Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servis’inde bekletiliyor.

Bugün sabah saatlerinde Torbalı Ayrancılar Medifema Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yer bulunduğu bilgisini alan hasta yakınları durumu kritik olan ve belirli aralıklar ile kalbi duran ve kalp masajı yapılan Çetin Gönderi’in sevk edilmesi için ambulans beklediler. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde hasta için yerin ayarlandığı ve sevk işleminin gerçekleştirileceği belirtildi fakat 24 saattir yatak olmadığı için bekletilen Çetin Gönder Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde diyalize ve solunum cihazına bağlı şekilde şimdi de risk olduğu için bekletiliyor sevk edilemiyor.

Hasta yakınları endişeli

Dün sabah saatlerinden beri Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bekleyen hasta yakınları endişelerinin zaman geçtikçe arttığını belirterek, “Dün sabah beyin kanamasından dolayı hastamızı hastaneye getirdik. Her yerden bir haber bekledik yoğun bakım ünitesinde yatak bulunan bir hastane aradık. Bugün sabah saatlerinde Torbalı Ayrancılar Medifema Hastanesi’nde yer olduğuna dair bilgi geldi. Biz hastamızı sevk etmek için bekledik fakat halen hastamız sevk edilmedi. Biz şikâyette bulunduk, tüm gerekenleri yapacağız.”

Sosyal medyadan tepki yağdı

Dünden beri gazetemiz başta olmak üzere diğer yerel ve ulusal basında, hem gazeteci hem hastanın yakını olan Faruk Çark’ın haberi ses getirdi. Habere tepki gösteren vatandaşlar alo 184 hattını arayarak hem durumu bildirdiler hem de şikâyet ettiler. Ayrıca gece ciddi bir telefon trafiği yaşandı. Hem siyasiler hem vatandaşlar hastanelerde yatak aradı. 


Editör: Haber Merkezi