YERELGÜÇ/AYDIN UYSAL

Ödemiş Belediyesi’nin organize ettiği kutlamaya Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş ve Bedia Akartürk’ün dostları katıldı. 82 yaşına giren Akartürk, doğum günü pastasını Mehmet Eriş ve Selma Eriş ile birlikte kesti. Akartürk mumları  üfleyerek dilek tuttu.

Halkın sevgisi beni enerjik kılıyor

Bedia Akartürk Yerelgüç muhabirine şunları söyledi, “Belediye Kültür Müdürlüğü böyle bir doğum günü hazırlamış. Onları kırmak mümkün değildi tabi ki kalktım geldim Birgi’den. Halkın sevgisi beni enerjik kılıyor, ben de onlara enerjiyle bakıyorum. Enerji alıp, enerji veriyorum. Mutlu günümde beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Sağlıklı mutlu yıllar diliyorum

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise şunları söyledi, “Bir sanatçının ilçemizde var olması, Ödemişli olması Türkiye’yi ve dünyayı sanatıyla mal olabilecek kadar güzel değerleri o sesiyle yaratmış olması bizim için zenginliktir. Onun varlığı bu müzede değil her zaman ilçemizde ve dünyamızda yer buluyor. Bugün onun doğum günü olması anlamlı bir hale geldi. Burası onun evi, sanatının evi yılların birikimlerini arkadaşları dostlarıyla ailesiyle ve hediye edilenlerle, bu Ödemiş adına bir zenginlik. Ödemiş’e gezmeye gelenler mutlaka buraya uğramalılardır diye düşünüyorum. O ses bize hala daha lazım, ülkemize lazım, onun sesiyle daha bir anlam kazanıyor. Kendisine nice mutlu sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi