YERELGÜÇ/BURCU TUNÇ

Daha önce 4. Uluslararası GASTROAFYON Lezzet ve Turizm Festivali bünyesinde yapılan yemek yarışmasında Ödemiş’i temsil ederek 2.lik ödülü alan Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Rümeysa Savur, Selim Sülbül ve Ferudun Şenol isimli öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu Denizli Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen “2. Uluslararası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’ndan yine ödüllerle döndüler.

Lise düzeyi Balık Tabağında Selim Sülbül ve Feridun Şenol Gümüş Madalya (2.lik), Tatlı Tabağında Rümeysa Savur Gümüş Madalya (2.lik) ve Selim Sülbül, Feridun Şenol ile Rümeysa Savur‘dan oluşan takım “3 Course Ekip Kategorisi” yarışmasında Gümüş Madalya (2.lik) ödülü kazandılar.

YARIŞMALARA KATILMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öğrencilerin yine pek çok festival ve yarışmada Ödemiş’i temsil edeceğini belirten Okul Müdürü Murat Taşbaşı Yerel Güç mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Gastronomi insan için vazgeçilmez bir unsur olduğundan dolayı tüm dünyada gelişen ve değişen bir kültür olarak büyüyor. Gastronomi alanımızın çalışmaları özellikle son zamanlarda daha çok görünür oldu. Uluslararası birçok alanda festival, yarışma, etkinlik düzenleniyor. Biz de öğrencilerimizin özgüvenini arttırmak ve aldıkları eğitimlerin karşılığını hissettirmek adına bu çabayı sarf ediyoruz. İmkânlar ölçüsünde her türlü yarışmaya katılmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ HEP YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Bugüne kadar pek çok yarışmaya katıldıklarını ve öğrencilerin hep yüzlerini güldürdüğünü vurgulayan Müdür Taşbaşı, “Çocuklarımız hep dereceye girerek yüzümüzü güldürdü. Bunların hepsi uluslararası alanda yapılan ve dünyaca ünlü şeflerin katıldığı yarışmalar. Bu anlamda öğrencilerimizin bu gayretini değerli kılan o şeflerin hem tebrikleri hem yol göstericilikleri. Öğretmenlerimizin gayretleri ve çocuklarımızın onlardan aldığı ilham birleşince başarı kaçınılmaz oluyor” diye konuştu.

AB PROJELERİNDE DE YER ALIYORLAR

Sadece festivaller de değil AB projelerinde de yer alarak başarı kaydettiklerini ifade eden Okul Müdürü Taşbaş, “Son 3 yılda 15 öğrencimize yurtdışında staj imkânı sunduk. ‘Geleceğin Şefleri Uluslararası Yeterlilik Kazanıyor’ isimli projemizde İtalya’ya 10, Çek Cumhuriyetine 5 öğrenci giderek stajlarını gerçekleştirdiler. Yine 6 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz Hollanda’da, 6 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz ise İtalya’da staj ve eğitimler alıp kendi kişisel yeteneklerini ortaya geliştirdiler” dedi.

230 BAŞVURU YAPILDI

Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri bölümü alan şefi Öğretmen Nasuh Gündoğan, “Okulumuzda bu yıl patent, faydalı model ve tasarım çalışmalarımızda bölümümüzden 230 adet başvuru yapıldı. Ekim ayında Afyonda düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz 2.oldu. Geçtiğimiz hafta Pamukkale üniversitesinde yapılan yarışmada öğrencilerimiz dereceye girdi. Öğrencilerimizi seçtikleri alanlarda geliştirmeye çalışıyoruz. Yetenekli öğrencilerimiz her daim sektörde yer ediniyorlar” dedi.

YEMEĞE İLGİMİ 7. SINIFTA FARK ETTİM

Dereceye giren öğrencilerden Selim Sümbül, “Yiyecek içecek hizmetleri bölümü 12.sınıf öğrencisiyim. Ana yemek kategorisine ilgim var. Ailede aşçılık yapan yok. 7. sınıftan sonra yemeğe karşı ilgim olduğunu fark ettim” dedi.

YARIŞMADA BAŞLANGIÇ TABAĞI YAPTI

Öğrenci Rümeysa Savur ise, “12. sınıf öğrencisiyim. Ailede aşçı olan yok. Ben yarışmada başlangıç tabağı yaptım. Aslında hamur işi ve tatlıya ilgim var’ dedi.

YARIŞMADA TATLI İLE DERECE ALDI

Feridun Şenol ise ’12.sınıf yiyecek içecek bölümü öğrencisiyim. Tatlı üzerine çalışıyorum. Annem beni yönlendirdi. Çocukluktan beri yemek yapmaya bir ilgim vardı. Yarışmada dereceye tatlı ile girdim” dedi.

Editör: Haber Merkezi