HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde Eğitim Teknolojileri kategorisinde Özel Dünya Koleji 10 Fen sınıfı öğrencisi Mert Delibalta Türkiye birincisi oldu.

21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e 81 ilden binlerce öğrenci başvurdu.

Dünya Kolejinden yapılan açıklamada, "Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleyen festivalde eğitim teknolojileri alanında Türkiye birincisi olan Mert Delibalta'yı, Dünya Koleji Fen Lisesi'ni ,emeği geçen öğretmenlerini ve öğrencimizin ailesini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi