YERELGÜÇ

 Mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliği aday adaylığını açıklaması nedeniyle aday olmayacağı kongrede başkanlık yarışı Ülkü Doğan ile Sinan Bezircilioğlu arasında geçti.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Kültürpark içerisinde bulunan Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede parti üyelerinin salonu doldurmaya başladı. Konuşmaların ardından 652 delege yeni il başkanını belirlemek için oy kullandı. mavi liste ile 333 oyu alan  Sinan Bezircilioğlu  14 oy fark ile seçimin kazananı oldu. Sarı  liste ile yarışan Ülkü Doğan ise 319 oy aldı.

KİMLER KATILDI?
Partililerin salonu doldurduğu kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İl Eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar,  il başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu ile delegeler de salonda yerini aldı.Öte yandan kongreye 6'lı masa partilerinin temsilcilerinde de katılım sağlandı. Çalışma Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı'da İYİ Parti İzmir İl Kongresi'ni yerinde takip etti.

 

DERVİŞOĞLU VE ÇIRAY BİRLİKTE GİRDİ
11:55: İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Miletvekili Aytun Çıray kongre salonuna birlikte girdi. İkili salondakileri selamladı. 

DOĞAN DA SALONA GİRDİ
12:05: İl Başkan Adayı Ülkü Doğan da kendisini destekleyen partililer ile birlikte kongre salonuna girdi. Doğan'ı destekleyen İYİ Partililerin sarı fular taktığı görüldü.

BEZİRCİLİOĞLU DA SALONDA
12:00: İl Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu da kendisini destekleyen 10 ilçe başkanı ile birlikte kongre salonuna girdi. Bezircilioğlu'nu destekleyenlen parti üyelerinin mavi mendil taktığı görüldü.

SALONDA KARŞILIKLI SLOGANLAR!
12:08 Bezircilioğlu ve Doğan destekçileri birbirlerine dönerek sloganlar attı

12:10: Başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu salonu birlikte turladı. 

DİVAN BELLİ OLDU!
12:23 - Delegeler tarafından yapılan oylama sonucunda Divan Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta olurken divan üyeliklerine  Metehan Kutlu, Ali Topçu, Kübra Sayar alan ve Halis Köse getirildi.

DİVAN BAŞKANI USTA: BİRBİRİMİZE KOMPLO KURAMAYIZ!
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, birlik mesajı verdi ve “Kongremizdeki demokratik rekabetin birlik ve berberliğimize güçlendireceğine inanıyorum. İYİ Parti teşkilatları olarak unutmayacağız ki biz burada bu bayrak altında aynı değerlere inanan insanlarız. Bizler, kişisel çekişmeler ve hırslarla birbirimize komplo kuramayız. Bugün burada kim seçilirse seçilsin kazanan İYİ Parti olacak. İnanıyorum ki hep birlikte ülkemizin umudu olan İYİ Parti’yi daha da güçlendireceğiz. Karşımızda başarısız yönetimlere rağmen kazanmak için her türlü yolu mubah gören bir ittifak olduğunu farkındayız. Ama biz milletimizin teveccüh ve desteğini kazanacağımızı biliyoruz. Korku iklimi yaratmaya çalışan bir anlayış çökmeye mahkumdur. Sevgili İzmirliler sizlere söz veriyorum. Önümüzdeki sene sorunları değil umutları konuşacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük kutlamasını hep birlikte yapacağız. 85 milyon el ele ererek mutlu bir Türkiye hep birlikte kavuşacağız. Umudunuzu koruyun, güneşli günlere, iyilerin gününe çok az kaldı" dedi.

RAPORLARA OYBİRLİĞİ!
12:37: Faaliyet raporu okundu ve oy birliği ile onaylandı.

12:40: Mali rapor okundu ve oy birliği ile kabul edildi

KIRKPINAR'DAN VEDA KONUŞMASI
Kongrede konuşan İYİ Parti İzmir eski il Başkanı Hüsmen Kırkpınar, parti kurulurken yaşadıkları zorluklardan bahsetti. İnancın önemine vurgu yapan Kırkpınar, "İnanarak suya basarsanız yürür gidersiniz" dedi. 

ÇIRAY'DAN BİRLİK MESAJI!
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan Genel Başkan başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray birliktelik mesajı vererek “5 yıla yakın bir süredir Grup Başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bugüne kadar kendisine ile birlikte hiçbir şekil kamuoyu önünde partimizin sorunlarını tartışmadık ve partimize gelen her türlü saldırıyı birlikte karşıladık” dedi 

TANSİYON YÜKSELDİ
13:10: TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun konuşması sırasında salonda tansiyon yükseldi ve karşılıklı atışmalar yaşandı. Bezircilioğlu ekibi Müsavatı yuhaladığı duyuldu. 

DERVİŞOĞLU'NDAN BEZİRCİLİOĞLU'NA: SENİ TANIMIYORUM
İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun başkan adayı Bezircilioğlu’na yönelik “Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir. Bunun doğru yürütülmesi icap eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. Kimse bana gelip 'şu kadar dönemdir il yönetim kurulu üyesiydim, şu ilçede belediye meclis üyesi adayıyım' demesin” dedi.

BAŞKAN ADAYI BEZİRCİLİOĞLU HEDEFİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti İzmir kongresinde konuşan İl Başkan adayı Sinan Bezircilioğlu, başkan seçilirse Meral Akşener'in emrinde olduğunu belirterek, "Partimizde sadece bir kişinin emrinde olacağım. Birincisi tüzel kişilik, diğeri ise tabanca partimizin gerçek sahibi teşkilatımız, tavanda da Meral Akşener'in emrinde olacağım. Asla kimsenin emrinde olmayacağım. Bağlılığım ve sadakatim sadece teşkilatımıza ve genel başkanımıza olacaktır. Pragmatizmin ilkeleri ve genel başkanımızın hedefleri ilkemiz olacaktır. Gayretimiz partimizi iktidara taşıma gayretidir" dedi.

DOĞAN: 30 İLÇENİN DE SESİ OLACAĞIM!
İYİ Parti Kongresinde konuşma yapan başkan adayı Ülkü Doğan "Aliağa'nın Balçova'nın Bayraklının Bayındır'ın , Bergama'nın Bornova'nın sesi olmak için, Buca'nın Çeşme'nin Çiği’nin yani 30 ilçenin sesi olmak için yola çıktım. En önemlisi Meral Akşener'in İzmir'deki gücü olmak için yola çıkıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi