Yine raporda yer alan verilere göre İzmir’in en fazla şiddetli yağış ve selin yaşandığı kentler arasında ikinci olurken en fazla yıldırımın düştüğü kentler arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye'deki iklim değişikliği verilerle de belgelendi.... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hazırlanan "Türkiye Meteorolojik Afetler Değerlendirmesi (2010-2021)" raporuna göre, Türkiye'de son 12 yılda 8 bin 274 meteorolojik karakterli afet yaşandı.

Türkiye'de son 12 yılda en çok meteorolojik afetin meydana geldiği yıl, 2021 oldu ve özellikle 2018'den itibaren meteorolojik afetlerin oluşum sayılarında belirgin bir artış görüldü. "Fırtına", "şiddetli yağış ve sel" ile "dolu" en sık görülen üç afet olarak kayıtlara geçti. Rapora göre, Türkiye'de 2010-2021 yıllarında en fazla meydana gelen meteorolojik karakterli afetin, "fırtına" olduğu kaydedildi. Bu dönemde toplam 2 bin 645 fırtına afeti rapor edildi.

İZMİR 3. SIRADA

MGM kayıtlarına göre; Türkiye’de 2010-2021 yılları arasında meteorolojik afetlerin en fazla yaşandığı kentler arasında İzmir; Antalya ve Balıkesir’in ardından üçüncü oldu. İzmir’de 222 ile 295 meteorolojik afet yaşandı. Yine Ege şehirleri arasında yer alan Muğla, Manisa ve Aydın’da en fazla meteorolojik afetlerin yaşandığı kentler arasına girdi.

Editör: Haber Merkezi