HABER: YÜKSEL BALCI (ÖZEL HABER)

Yıllar önce, Kız Meslek Lisesi olarak eğitime başlayan okulla özdeşleşen Zübeyde Hanım Büstünün  etrafında aydınlatma olmaması ve  bakımsızlığını DHA da dile  getirmiştik. Haberin Hürriyette  yayınlanması üzerine, Ödemiş Belediyesi Eski Başkanı Mahmut Badem tarafından alan yeniden düzenlenmiş yeni düzenlemeyle büstün etrafı ışıklandırılarak  büst yeni bir görünüme kavuşturulmuştu. Bu arada büstün zarar görmemesi için etrafı, büstü koruma amaçlı siyah halkalı zincirlerle çevrilmiş,yeni düzenlemeyle  alan Zübeyde Hanıma yakışır bir görünüme kavuşmuştu.

Ancak, henüz bilinmeyen bir nedenle, büstün etrafında bulunan koruma direklerinden bir tanesi,  yerinden sökülmek istenilerek direk yan yatar duruma gelmiştir.  Alan etrafında hoş olmayan bir görüntünün meydana gelmesi Ödemişlileri üzdü. Ayrıca büstün etrafında aydınlatmalar da çalışmıyor.

Konuyla ilgili olarak Ödemişli  ev hanımı Ayşegül Ziyan “ Sabahleyin okulun önünden geçerken, Zübeyde  Hanım Büstünün etrafında bulunan  koruma amaçlı  bir direğin yıkılmasını  gördüm ve son derece üzüldüm. Durup dururken  rastgele bu direk yıkılmaz  bu olumsuz manzaranın en kısa zamanda düzeltilmesini yetkililerden bir  Ödemişli olarak  acilen bekliyor ve rica ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi