HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Özellikle stadyumun saha zemininin kötü olması futbolculara zor anlar yaşatıyor. 2008 yılında yapılan sentetik çim saha artık ihtiyaca yanıt veremiyor. Bunun yanında giyinme odalarının kötü olması, izleyiciler için bay bayan tuvaletlerin olmaması stadyumun iyi bir proje ile tadilattan geçmesi gerektiğini gözler önüne seriyor. 
Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu, Ödemişspor maçlarının yanı sıra Ödemiş’te kutlanan birçok Bayram ve özel günlere de ev sahipliği yapıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu'nun iyileştirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı teknik ekibi keşifte bulunarak projeyi hazırladı.  Gençlik ve Spor Bakanlığına gerekli başvurular yapıldı. İhale aşamasına gelindiğinde stadın yeniden Ödemiş Belediyesi'ne tahsisi konusunda sorun çıktı. 2010 yılında 10 yıllığına devraldığı Saraçoğlu Stadı'nın yeniden tahsisi için Ödemiş Belediyesi tarafından meclis kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuru yapılsa da sonuçsuz kaldı. 
2019 yılında Ödemiş Belediye Meclisi'nde  kararı alınan "Saraçoğlu Stadyumu’nun kullanım hakkının Ödemiş Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz devredilmesi" talebi konusunda halen Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek yanıt bekleniyor. 

Yaklaşık 2,5 yıldır stadyumumuzun iyileştirilmesi için girişimlerinin olduğunu, biran önce projenin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı ve Kulüp Mehmet Eriş, “Porjemizi hazırladık. Ama yer tahsisi konusunda maalesef bir sonuca varılmadı. Biran önce stadyum ya yeniden Belediyemize devredilsin ya da Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılacaksa yapılsın. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu stadyum Ödemiş’e yakışmıyor” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi