Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi hava kirliliği konusundaki tutumunu sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde kaymakam ve belediye başkanıyla da görüşmeler yapan Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı ve Ödemiş Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek destek istedi.
Ziyarete kadın meclisi yönetim kurulu üyelerinden, Nezihe Uzunkol, Şerife Bilici ve Suna Gülgen katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelen kadın meclisi üyeleri, Ödemiş’te hava kirliliğiyle ilgili yaptıkları çalışmaları aktararak, yapacakları imza kampanyası ve yürüyüşte destek olmalarını istediler.
Ödemiş için yapılan çalışmalarda desteği esirgemeyeceklerini aktaran MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı da her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.
MHP’deki ziyareti tamamlayan Kadın Meclisi üyeleri ardından Ticaret Borsası’na geçti.
Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A. Latif Aka, Kadın Meclisi’nin hava kirliliği konusunda atacağı her türlü adımda Ticaret Borsası olarak destek olacaklarını belirtti. Aka, yönetim kurulu toplantılarında gündeme alacaklarını ve yakın bir tarihte Selçuk’ta yapılacak olan Odalar ve Borsalar Birliği toplantısına da bu konuyu taşıyacaklarını söyledi.
ÇÖZÜM UCUZ ELEKTRİK
AK Parti’ye yapılan ziyarette de hava kirliliğine çözüm olarak aralık-şubat aylarında elektrik fiyatlarının ev ve küçük işyerlerinde belirli bir oranda azaltılması ve Ödemiş’e doğal gazın getirilmesi için çalışmalar yapılabileceği konuları görüşüldü. AK Parti yetkilileri tarafından kısa bir süre sonra Ulaştırma Haberleşme ve İletişim Bakanı Binali Yıldırım’ın Ödemiş’e geleceği, bu konuda Kadın Meclisi’nin bir rapor hazırlayarak kendisine sunulabileceğini belirttiler.
Kadın Meclisi yönetimi, Ödemişin kanayan yarası olan hava kirliliğinin, belediye tarafından yayınlanan kömür tahlil sonuçlarına göre, kullanılan kömürün kalitesizliğinden değil Ödemiş’in hava sirkülasyonuna engel olan bir şehir yapılanması olmasından kaynaklandığını belirttiler. Kadın Meclisi üyeleri doğalgazın da getirilmesinin çözüm olabileceğini ancak sanayi olmadığı için bunu sağlayan şirketlerce Ödemiş’in karlı görülmediği ve dolayısıyla Ödemiş’e doğalgaz gelmesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu söylediler.
Elektrik fiyatlarının belirli dönemler için ev ve küçük işyerlerinde ucuzlatılmasının sağlanması halinde bu soruna çözüm olacağını ve bu yönde çalışmalarına muhtarları ve odaları ziyaret ederek kamuoyu oluşturma yönünde devam edeceklerini belirten Kadın Meclisi üyeleri sonuç olarak hava kirliliği konusunda en kısa zamanda bir rapor hazırlanacağını ve elektrik fiyatlarını düşürmek için imza kampanyası yapılacağını eklediler.
Editör: Haber Merkezi