Yerelgüç Haber / Dilek ACAR GÜLEÇ

Damızlık Birliğinde seçim skandalının sarsıntıları devam ediyor. Birlik kapısı polisler tarafından kilitlendi.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Eroğlu’nun, bulunduğu göreve kanuni şartları taşımadığı halde seçildiği tespit edildi. Birlik Denetim Kurulu üyeleri, kapsamlı bir rapor hazırlayarak Ferhan Eroğlu’nun görevden alınması için İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü göreve davet etmişti.

Edinilen bilgiye göre denetim kurulunun raporunu görüşüp Ferhan Eroğlu’nu düşürmek için toplantı talep eden 4 yönetim kurulu üyesinin bugün toplantı yapacağı ancak Ferhan Eroğlu’nun toplantıya katılmadığı buna istinaden birlik evraklarının birlik müdürü ve sekreter tarafından kaçırılması üzerine emniyet ekipleri çağrıldı.

Birlik müdürü kasada olan karar defterini hazırda bulunan 4 tane yönetim kurulu (biri imza yetkilisi) üyesinin talimatına rağmen vermediği ve birlik sekreterinin birliğin bilgisayar ve bazı evraklarını kendi arabasına sakladığı, Hem Birlik Başkanı hem de Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Ferhan Eroğlu birlikteki toplantıya katılmayarak birlik müdürü ve sekretere talimatlar vererek birlikte ki evrakların, bilgisayarın kaçırılmasını talep ettiği iddia edildi.

FERHAN EROĞLU KİMİ ARKASINA ALDI?

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Çağlar Aran, “Ferhan Eroğlu arkasına kimi aldı? Görevden ne zaman alınacak? Birliğin belgeleri neden kaçırılıyor. Üyelerimizin haklarını kim verecek? Herkes bunun hesabını verecek. Bu yanlışlara dur denilmesi gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi