HABER:SEÇİL GEZİCİ

Şen, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in daha önce vaadini verdiği birçok projeyi gerçekleştirmediği ve unutturmaya çalıştığını söyledi.

2022 yılı itibariyle Belediyenin 123 Milyon borcu olduğu, birçok taşınmazın satılmasına ve herhangi bir proje için harekete geçilmediği halde mevcut borçta en ufak bir gerileme olmadığını belirten Muhammet Şen çekilen milyonlarca kredinin nereye harcandığını sordu.

ÖDEMİŞ DİŞ HASTAHANESİNE NE ZAMAN KAVUŞACAK

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen “1,5 yıl önce eski hastahanenin bulunduğu C Blokta yapılmak istenilen Bölge Diş Hastahanesiyle birlikte bölgeyi canlandırmak istediklerini ve Hastahane Caddesi esnafına tekrar eski hareketliliği kazandırmak istediğimizi aktardık. Ancak bu girişimimiz engellendi. Eriş, bu yerin kültür yeri olarak  işaretlendiğini kültürden çıkabilmesi için yeni sağlık alanı işaretlemesi yapılması gerektiğini ve farklı bir yer işaretleyeceklerini belirtti. ‘İzmir çıkışında yeni bir yer işaretlediklerini lakin 500 metre kuralı nedeniyle mahalle arasında yeni mahalle yapamıyoruz.’ Cevabını aldık. Meclise yeni gelen teklifte tekrar Süleyman Demirel Mahallesin'de bir yer sağlık tesisi gösterildiğini lakin bu teklifin İzmir Büyükşehir Belediyesine gideceğini 7-8 ay daha bekleneceğini ve yapımın 2,5 seneyi bulacağı söylendi. Biz engellemelere rağmen hastahanenin hızlanması, Ödemiş’in mahrum kalmaması için başka girişimlerimiz olacak.”

ÖDEMİŞ’İN VAATLERİ NEREDE?

Üç sene önce verilmiş olan siyasi vaatlerini Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e hatırlatan Grup Başkanvekili Abdülkadir Karaerkek, “Birgi'de ve Mendegüme’de soğuk hava depoları, sulama göletleri, açık hava müzesi, spor müzesi, güneş enerjisi santrali, yerüstü ve altı otoparklar, teleferik projesi, öğrenci yurtları, atıl okullar tekrar açılacak altın okullar haline gelecek ve spor salonları gelecek diye vaatleri vardı. Üç senenin sonunda bunların herhangi birinin tam manasıyla gerçekleşmedi ve Ödemişliler bunların yapılmasını bir an evvel bekliyor.”

Ödemiş Belediyesi’nin birçok taşınmazını satarak 65 milyon borç ödediğini ama güncel borcunun hala 123 milyon olduğunu, en ufak bir oynama olmadığını söyleyen İlçe Başkanı Muhammet Şen çekilen milyonlarca kredinin nereye gittiğini sordu.

Şen, “Ödemiş'in dokuz büyük beldesinin 2021 yılında kırsal mahalle statüsüne geçmesi konusunda verdiğimiz  teklif meclis oylamasında reddedilmiştir. Sayın başkan bununla ilgili büyükşehir belediye meclisine yetişmesi mümkün değildi gerekçesi sundu. Dokuz büyük beldenin getirdiği büyük gelirden belediye mahrum kalmak istemedi” dedi.

BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ AÇILIYOR

2022 yılı Şubat ayında Bozdağ Kayak Merkezinin açılacağını söyleyen Muhammet Şen, Tarım Bakanıyla konuştuğunu kar yağışının  durumuna bakılacağını ve net tarihin belli olacağını söyledi.

 ERİŞ, BİZE VE MİLLETE YALAN SÖYLÜYOR

Ak Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Onur Atbin,  “Eriş , bir basın toplantısında yol harcamalarına ait konut sahiplerinden alınan katılım paylarını ödeyemeyen vatandaşların tapularına şerh koymadığını iddia etti. Fakat bunun üzerine yaptığımız araştırmada böyle olmadığını vatandaşın tapusuna şerh konulduğunu gördük. Başkan Eriş halka karşı “böyle bir şey söz konusu değil, kimsenin tapusuna şerh koydurmadım” diyerek vatandaşa ve bize yalan söylemiştir” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi