HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’teki ilk tören Atatürk anıtına Ödemiş Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebecinin Atatürk büstüne çelenk konmasıyla başladı. Atatürk anıtında düzenlene çelenk koyma törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Cumhuriyet Başsavcı vekili, Adalet ve Komisyon Başkanı Aydın Uyan, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yönetimi, Gaziler ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldılar.

Atatürk anıtındaki tören Ödemiş İlçe Gençlik ve spor Müdürü Cafer Cebecinin Atatürk anıtına çelenk konmasının ardında saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından son bulurken, ikinci tören Protokol üyelerinin katılımıyla Ödemiş Şükrü Saraçoğlu Stadında yapıldı. Burada yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş İlçe Gençlik ve SPOR Müdürü Cafer Cebeci Yaptı. Cebeci yaptığı konuşmada, “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin 103.yılını tüm vatan da ve yavru vatanda büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı Özgürlük ve Bağımsızlık hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlandırılmıştır.  Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.

CEBECİ, “19 MAYIS GENÇLİK DEMEK, GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs gençlik demek, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Atatürk gençler ile ilgili sözünde “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizsiniz” ifadesinde bulunmuştur.

Geleceğimizin asıl sahibi sevgili gençler!

“ Siz Türk’e İstiklal aşkını veren, Nene Hatunların,  Kara Fatmaların, Yalnız Efelerin, Siz “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen Antepli Şahinlerin, sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz tarihi tarih yapan Barborasların, Ulu batlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların, Mustafa Kemallerin soyundansınız” unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.  Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”

Değerli büyüklerim, sevgili gençler!

Bir Milleti, Millet yapan en önemli özellik geçmişinden günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olduğu kültür mirasıdır. Tarih göstermiştir ki vatanına, Milletine, Bayrağına, tarihine, Kültürüne, inançlarına örf ve adetlerine sahip çıkamayan bir devlet tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Bizler biliyoruz ki gelecek gençlerimizin ellerindedir, gençlerimizi eğitmek yani geleceğimizi şekillendirmek bizlerin elindedir. Bununda yolu eğitimden geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan bu Millet ve bu Bayrak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor siz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü gençlik Bayramını tebrik ediyorum. Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Konuşma sonrası Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen gösterilerle kutlandı.

Editör: Haber Merkezi