YERELGÜÇ

Beydağ’ın Çomaklar Mahallesinde yapılan 3. Çomaklar Kestane Festivaline, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Çomaklar Mahallesi sakinleri ve üreticiler katıldılar.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar programda yaptığı konuşmada, “Biz Beydağ’ı meclis üyelerimiz ile birlikte büyütmek ve güzelleştirmek, kırsalda üretilen ürünlerinde değerlendirilmesi ve “Başka Tarım Mümkün” diyen başkanımızın dediği gibi bizde küçük küçük dokunuşlar yapıyoruz. Beydağ’da özellikle KDV’si yüksek olan ürünlerimiz var. Salep, kuşkonmaz ve stevia. Onlardan da size ikram edeceğiz. Aynı zamanda geçen sene açılışını yaptığımız Kestane Unu Fabrikamız var. Bundan sonraki hedefimizde Beydağ’da kestanemizin, Beydağ’dan Bursa’ya gidip kestane şekeri olarak geri dönmesini sağlamak. Kültürde, sanatta, tarımda olduğu gibi sporda da takımımızı bir üst lige çıkarıp ben ve meclis üyesi arkadaşlarımla beraber inşallah hedefimiz Süper Amatör Lig’de de şampiyon olup inşallah bir üst lige çıkaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Özuslu yaptığı konuşmada, “Burada kestane festivalimizin hep birlikte açılışı ve kestane festivalimizin kutlanması için birlikteyiz. Burada az önce bir kadın üreticimiz konuştu. Kadın üreticimiz burada Çomaklar meydanında cesurca çıkıp konuştuysa Anadolu’da kadını evine hapsedemezsiniz, hapsedemeyeceksiniz. Kurtuluş savaşında destanlar yazanlar ve Beydağ’ın Çomaklar köyünde İstanbul’da Adana’da, Erzurum’da her yerde biz varız” dedi.

Konuşmalar sonrasında halk oyunları gösterileri sunuldu.

Editör: Haber Merkezi