ÖZEL HABER: GAMZE ONAN
Bir GSM operatörü tarafından Konaklı Mahallesi’nde Abdullah Uray’a ait arsaya geçtiğimiz hafta kurulan baz istasyonundan rahatsız olan mahalle halkı harekete geçti. İstasyonun kaldırılması için imza kampanyası başlatan mahalle halkı gerekenin en kısa zamanda yapılmasını istedi.
Bütün izinlerin alınarak istasyonun kurulduğunu belirten arsa sahibi Abdullah Uray, “Bizim burada telefonlar çekmiyor, onun için istasyon kurmak istediler. Bir sakıncası olmadığını söylediler bende izin verdim. Herkes hakkını arasın. Çatalarmut’ta da baz istasyonu var bunun bir zararı görüldü mü?”

Baz istasyonunun kurulduğundan haberlerinin olmadığını belirten Konaklı Mahalle Muhtarı Tevfik Altınmekik, “Buraya baz istasyonu kurulduğundan haberimiz olmadı. Sağlığa zararlı olduğunu biliyoruz. Neden daha uzak bir yere kurulmadı. Mahalle halkı gelerek baz istasyonunun kaldırılması için imza atıyor. Biz gerekenin biran önce yapılmasını istiyoruz.”
Mahalle sakinlerinden Saime Tutar, “Baz istasyonu kurulduğundan beri biz huzursuzuz. Halk sağlığına zararlı olduğu için kaldırılmasını istiyoruz.”

Emel Aldemir, “Mahallemize kurulan baz istasyonundan rahatsızız ve hayatımızı tehdit ediyor. Gereğinin yapılmasını istiyoruz.”
Dilber Safran, “Baz istasyonun en kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz.”
Gülçin Kaptıkaçtı, “Çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek yaşamaları için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz.”
Cemile Çelik, “İnsanlara, hayvanlara kısacası sağlığa zararlı olduğu için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz.”

Özge Güney, “Çocuklarım için, çocuklarımızın geleceği için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz.”
Diğer mahalle sakinlerinden Gülgün Kaptıkaçtı, Kamile Demiröz, Ayşe Korkmaz, Akkadın Kaya, Gülten Durdu, Sezen Gezgin, Safiye Gezgin,  Nazife Yorgancı, Nezahat Karaoğlu, Kamil Çelik, Muammer Gezgin ve Günay Çıtlık “Biz an önce baz istasyonunun mahalleden kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda gerekenin en kısa zamanda yapılmasını istediklerini belirttiler.”  

Editör: Haber Merkezi