Tire Şehit Mehmet Oruç Ortaokulu'ndan Yerli Malı Haftası nedeniyle okulun sosyal medya hesabından anlamlı bir mesajı yayınladı. Mesajla birlikte yayınlanan okul öğretmenleri tarafından hazırlanan afişler ise hayli ilgi odağı oldu.

AFİŞLER İÇİN TIKLAYIN

Okulun sosyal medya sayfasında yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi, "Atatürk’ün anlatımı ile TAM BAĞIMSIZLIK, "Siyasî, malî, ekonomik, adlî, askerî, kültürel ve benzeri her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bunların herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, millet ve memleketin gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğunu ifade eder."

Bağımsız devletler memleketlerinin iç ve dış siyasetlerini, yabancıların karışmasına imkân vermeksizin çizebilir ve yürütebilirler; dışa bağımlı devletler için böyle bir serbestlik söz konusu olamaz.

ABD Yönetimi 14 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’ye karşı düşmanca bir tavırla bir kısım yaptırım kararı aldığını açıklamıştır.

ABD Yönetimi’nin 14 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırım kararını reddediyoruz.

Türkiye, milli güvenliğinin gerektirdiği hiçbir adımı atmaktan çekinmez. Bu konuda tehdit ve yaptırımlar karşısında geri adım atacak bir ülke değildir.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu anlayışıyla milli menfaatlerimiz doğrultusunda adım atarken sadece aziz milletimize hesap veririz.

Bu bağlamda;

Ülkemizde her yıl düzenli olarak aralık ayı içerisinde kutlanan Yerli Malı Haftasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Başkasına muhtaç olmama adına dünyada üretilen ne varsa kendimiz üretmediğimiz zaman ortaya çıkabilecek tehlikeleri yakinen görüyoruz; görmekteyiz.

Bu ister Korona aşısındaki dışa bağımlılık olsun isterse F35 savaş uçağının yurt dışından alımında olsun tehlikeli bir şekilde karşımızda durmaktadır.

Ekonomik bağımlılıktaki artış tüketicinin uzun vadedeki alım gücünü düşürmektedir.

Yani aslında bugün ucuz olduğu için satın alınan her yabancı şirket ürünü, ileride aynı ürünün tüketici tarafından daha pahalıya alınmasına yol açmaktadır.

Bu sebeple yerli üreticiyi/satıcıyı kalkındırmak ithalatı azaltarak ekonomik bağımlılığı azaltacaktır.

Bu sebeplerden dolayı yerli üreticinin/satıcının rekabet gücünü arttırmak amacıyla tüm yerli üreticilerin/satıcıların ürettikleri ne varsa kaliteli olmasının önünü açacak çalışmaların yapılması bununla beraber tüketimde yerli mallarının desteklenmesi amacıyla yerli malları haftasının işlevsel olarak kutlanması temel amaç olmalıdır.

Türkiye’deki tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasındaki hafta “Yerli Malı Haftası” olarak gerçekten kutlanmalıdır.

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan bu haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır.

Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanmalıdır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde de durulmalıdır.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının amaçları:

*İlçemiz okullarında okuyan tüm öğrencilere yerli malı bilincinin ve kullanımının alışkanlığını kazandırmak;

*Yerli malı haftasının kutlanmasındaki yanlışlığın gösterilerek nasıl kutlanmasına yönelik örnek oluşturmak;

*Yerli malı kullanımının arttırılarak dışa bağımlılıktan kurtulmanın önünün açılması sağlamak;

*Dışa bağımlılıktan kurtulan bir Türkiye'nin yeryüzü coğrafyasının farklı yerlerinde bayrak göstermesini sağlamak;

*Yapabileceğimizi / üretebileceğimizi hem kendi yurttaşımıza göstermek hem de dünyaya ben varım buradayım üretiyorum mesajını yüksek perdeden dile getirmek;

*Üzerinde Türkçe yazan; üretim yerinin Türkiye olduğunun özellikle belirtildiği ürünlerin başı dik nesillerin yetişmesinde psikolojik bir olumlu güdüleme sağladığını göstermek"

Editör: Haber Merkezi