Ödemiş’te 91 yaşındaki Abdullah Sulukan’ın dramı yürek sızlattı.

ÖZEL HABER DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ödemiş’in Umurbey Mahallesi Hacılar Sokakta eski gelininin evinde yaşam mücadelesi veren Abdullah Sulukan’ın durumu içler acısı.

Bir oğlunun daha olduğunu söyleyen Abdullah Sulukan, “Oğlum gelmiyor. Arayıp sormuyor. Burası soğuk üşüyorum” dedi.

91 yaşındaki Abdullah Sulukan oğlundan 10 yıl önce ayrılan gelinin evindeki bahçede bir divan üzerinde yaşamını sürdürüyor. Yağmurlu günlerde eski kayınpederinin ıslanmaması için üzerini branda ve leğen ile örten Hayriye Yağcı zor durumda olduğunu belirterek yetkililerin bu konuda bir şey yapmamasından dolayı isyan ediyor.

ESKİ KAYINPEDERİNE 2 YILDIR BAKIYOR

On yıl önce eşinden ayrıldığını belirten 55 yaşındaki Hayriye Yağcı, 2 yıldır kayınpederine bakıyor. Eşinin 5 yıl önce vefat ettiğini söyleyen Yağcı, eski kayınpederinin bakım evinde kaldığını ancak 2 yıl önce bir ameliyat geçirdiğini, pandemiden dolayı ve kendine bakamaz hale gelince bakım evinin kabul etmediğini bu sebeple oğlunun eve getirdiğini belirtti.

Eşinden ayrıldıktan sonra kardeşlerinin desteği ile Umurbey Mahallesi Hacılar 23 Sokakta bulunan evi alan ve geçimini tarlaya giderek sağlayan Hayriye Yağcı, eski kayınpederine  bakmaya başladıktan sonra işe gidemediğini ve gelir sağlayamadığını, kardeşlerinin çocuklarının desteği ile ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

Yaşlı adamın diğer oğlunun babasına bakmak için hiç gelmediğini ve ilgilenmediğini de söyledi.

Yağcı, “Sosyal güvencem yok. Eski kayınpederimin yaşlılık aylığı var. Onunla ihtiyaçlarını gideriyorum. Bakım maaşı için başvuruda bulunduk. O da doktorların kayınpederime sağlam raporu vermesi sonucu alamadık. İşe gidiyordum. Evde yalnız bırakınca kapıdan çıkıp gidiyor diye işi bıraktım. Kayınpederim tuvaletini tutamıyor. Altını ben alıyorum. Evin içinde bu sebeple tutamıyorum. Evin bahçesinde bakmaya başladım. Kış gelince sorun oldu. Yağmur ve soğuktan koruyamıyorum. Kendimde bir ameliyat geçirdim. Kayınpederime bakarken artık zorlanıyorum. Üzülüyorum bu şekilde olmasına. Yetkililerden ona daha iyi bakacak bir ortamda kalmasını sağlamalarını talep ediyorum” dedi.

GEREKLİ BAŞVURULARIMIZI YAPTIK

Umurbey Mahallesi Muhtarı Hatice Acar Çavdar, “Mahalle sakinimiz Hayriye Yağcı 10 yıl önce ayrıldığı eşinin babasına hastalanınca 2 yıldır evinde bakmış. Ancak kendisinin ameliyat olması ve kayınpederinin de artık tuvaletini tutamaması sonucu bakımında zorlandığını bize bildirdi. Hayriye Yağcı’ya 2 yıllık süreçte Abdullah amcaya sağlıklı raporu verildiği için bakım aylığı desteği de yapılmadı. Abdullah amcamızın daha iyi bir ortamda yaşaması için biz de gerekli başvurularımızı yaptık. İnşallah bir an önce Abdullah amcamız sağlıklı, yaşanabilir bir ortama kavuşur” dedi.

Abdullah dedeye devlet sahip çıktı

http://www.yerelguc.com/yasam-saglik/abdullah-dedeye-devlet-sahip-cikti-h25270.html

Editör: Haber Merkezi