Ödemiş Kaymakamlığı koordinesinde, Cumhuriyet Ortaokulu organizasyonuyla gerçekleştirilen program, okul korosunun seslendirdiği eserlerle başladı. Ardından “10 Kasım Hüznü” adlı şiir okunurken, “Gölgen Yeter” adlı gösteri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Program kapsamında öğretmenler de Atatürk’ü anan şiirleriyle sahne aldı.

Törenin sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül Alan Öğrenciler

İlkokullar Arası Resim Yarışması İlçe Birincisi:
Zeytinlik Sabahattin Şenocak İlkokulu öğrencisi Melis Köse

Ortaokullar Arası Şiir Yarışması İlçe Birincisi:
Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu öğrencisi Reyhan Şenkal

Liseler Arası Kompozisyon Yarışması İlçe Birincisi:
Ödemiş Ayhan Kökmen Fen Lisesi öğrencisi Meryem Melis Allı

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Fahri Ceyhan yaptı.

“Atatürk, milletlerin tarihinde yüzyıllarca hüküm sürecek önderdir”

Konuşmasında Atatürk’ün düşüncelerinin ve bıraktığı eserlerin her daim yol gösterici olduğunu vurgulayan Ceyhan şunları söyledi:

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünün sahibi Ulu Önder Atatürk hafızamda şöyle yer almıştı.
Çocukluğumda azimli, başarılı ve emsallerinden farklıydı.
Gençliğimde örnek bir kişilikti, Türk milletine olduğu gibi tüm dünya milletlerine de liderdi.
Şimdilerde ise Atatürk’ün ne kadar büyük bir insan olduğunu öğrencilerime anlatabilmenin önemini çok daha iyi anlıyorum.”

Yerelgüç’ten Ödemiş Şoförler Odası’na Ziyaret
Yerelgüç’ten Ödemiş Şoförler Odası’na Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Ceyhan konuşmasında, Atatürk’ün sadece bir döneme değil, milletlerin tarihine yön veren büyük bir lider olduğuna dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

“Atatürk gibi insanlar bir nesil ya da belli bir dönem için doğmazlar. Onlar milletlerin tarihlerinde yüzyıllarca hüküm sürecek insanlardır.
Atatürk, Türk milletini 1071 yılından itibaren Anadolu’da var eden kimliği yeniden ayağa kaldırmış; Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve İnkılapçılık ilkeleri ile Türk’ün esir edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.”

Ceyhan, Atatürk’ün Orhun Kitabeleri’nden en çok sevdiği “Türk Milleti, sen ebediyyen hükümran olacaksın” sözünü hatırlatarak konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

“Atam, iyi ki bizimleydin; iyi ki bizimlesin ve var olacaksın.
Ruhun şad olsun.”