Haber: Dilek Ayvalı

Avrupa Birliği projesi kapsamında öğrencileriyle birlikte Almanya’nın Berlin şehrine giden Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Çamlıca burada kaldığı otelde 25 Ocak 2022’de beyin kanaması geçirmiş ve Berlin’deki bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Hüseyin Çamlıca’nın ailesi AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı ile Çamlıca’nın Türkiye’ye getirilmesi için iletişime geçti. Falakalı ivedilikle konuyla ilgilenerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a durumun hassasiyetini aktardı. Milletvekili Hamza Dağ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Hüseyin Çamlıca’nın seyahat durumu ile ilgili sağlık raporu alındı ve Türkiye’ye getirilmesi talimatı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verildi.

Ambulans uçak bugün saat 13.00’te İstanbul’dan Berlin’e havalandı. Hüseyin Çamlıca, Ambulans Uçağa alınarak İzmir Adnan Menderes Havaalanına getirildi. Burada İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Çamlıca’yı karşıladı ve ambulansa alarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine götürdü. Çamlıca’nın tedavisine burada devam edileceği öğrenildi.

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı açıklamasında, “Hüseyin Çamlıca öğretmenimiz eğitim camiası ve ilçemiz için önemli bir değer. Fedakârca görevini sürdüren bir okul müdürümüzdü kendisi. Rahatsızlığı hepimizi derinden üzdü. İlk günden bu yana Çamlıca ailesi ile irtibat halindeyiz. Gereken ne varsa yapılması için seferber olduk. Öğretmenimizi ülkemize ve İzmir’imize getirdik. Bu süreçte desteklerini eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi