Tire’nin Karateke Mahallesi’nde çöp dökmeye giden Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10 kişinin ifadesini aldığı öğrenildi. Tire’ye de çöp dökülememesi sonucu Bayraklı, Bornova ve Konak’ta vardiyalarda sorun yaşandığı ve çöplerin toplanamadığı öğrenildi.
İzmir'deki Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin Danıştay kararıyla kapatılmasının ardından çöp krizi patlak verdi.
Edinilen bilgiye göre, yöre halkının şikayeti sonrası savcılık harekete geçti. Çöp dökmek için Tire’nin Karateke Mahallesi’ne gelen çöp araçlarını kullanan çalışanların Jandarma tarafından savcılığa götürüldüğü ve ifadelerinin alındığı öğrenildi.
10 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Karateke Mahallesi Muhtarı ve Kooperatif Başkanı Erkan Tutkaç konuya ilişkin açıklamasında, “2 gündür Savcılık oraya çöp dökenlerin ifadelerini alıyor. 10 kişinin bu kapsamda ifadesi alındı. Dün az çöp geldi. Bugün gelen olmadı. Gelen araçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin araçları ve şoförleri. Burası mera alanı. Halk savcılığa dilekçe verdi. Savcılık da işlem yapıyor. Doğru olan buydu. Geç kalınmış bir karar. Burada bir çöp dağı oluştu. Vahşi depolama yapılıyor” ifadelerine yer verdi.
TESİS KURULSUN ENERJİ BİZE VERİLSİN
Yöre halkının vahşi depolamaya karşı olduğunu ancak tesis yapılmasına sıcak baktığını dile getiren Tutkaç, “Bu çöp bir yere dökülecek. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yer göstermeli. Çöp uygun bir şekilde dökülüp işlenmesi gerekiyor. Biz dökülmesine karşı değiliz ama vahşi depolamaya karşıyız. Buraya işletme kurulsa, ayrıştırılsa, enerji üretilse ve enerjiyi köy halkımız kullanan halkımız kullansın isteriz. Ancak meranın her yeri çöp doldu. Yollarımız çöp doldu, zeytinliklerimiz çöp oldu. Temiz tesis olsa bir sorunumuz olmaz” dedi.