Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim seçim sürecinde gündemimiz yine deprem olacaktır. Gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması şarttır. Depremin ilk gününden itibaren asla siyasi tartışmalara girmedik. Milletimizi devletine karşı tahrik edenleri de yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeyi atanları da, gördüğümüz duyduğumuz her şeyi not ettik. Yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanları, rahat koltuklarında ahkam kesenleri de, insanlarımız can derdindeyken mal bölüşümüne düşenleri de not ediyoruz. Ülkemiz bu felaketin izlerini silip normal günlerine dönünce herkese hakkettiği cevabı vereceğiz.

10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla süreci başlatıyoruz. 11 Mart itibarıyla seçim takvimiyle ilgili hususlar YSK’nın ilgi alanına girmektedir.

İkametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlıyoruz." dedi. 

Editör: Haber Merkezi