İzmir’de bulunan 26 ilçe ve Manisa’da bulunan 2 ilçe için hidrojeolojik etüt yaptırılmasına dair hizmet alım işi için İZSU ihaleye çıktı.

İZSU Genel Merkezi’nde yapılan ihale, iki kısımlı ihale olarak açıklandı. İki kısım için toplam tahmini bedel 4 milyon 910 bin TL olarak belirlendi. Kısım 1 için 2 milyon 400 bin TL, Kısım 2 için ise 2 milyon 510 bin TL tahmini bedel belirlendi.

2 FİRMA VE 1 KİŞİDEN TEKLİF

İhaleye 2 firma ve 1 kişi şahıs olarak toplam 3 teklif sunuldu.
FNÇ Petrol Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ 4 milyon 900 bin TL,
Damarsan Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 milyon 300 bin TL,
Naci Sönmez ise şahıs olarak 11 milyon 360 bin TL teklif verdi.

Bayındır Çırpı Cami Mahallesi Muhtarı Akdeniz’in “İtfaiye” İsyanı “Her Geçen Gün Tehlike Büyüyor”
Bayındır Çırpı Cami Mahallesi Muhtarı Akdeniz’in “İtfaiye” İsyanı “Her Geçen Gün Tehlike Büyüyor”
İçeriği Görüntüle

Verilen tekliflerin ardından ilk oturum sona erdi. İhale komisyonu, teklifleri değerlendirmek ve detayları incelemek üzere ikinci oturum için bir araya gelecek.

Verilen teklifler arasındaki farkla ilgili olarak; ihalenin kısımlı olması nedeniyle firmaların tekliflerini kısım kısım ya da toplam bedel üzerinden vermiş olabileceği ifade edildi. Tekliflerin hangi kısımları kapsadığı, ihalenin ikinci oturumunda netlik kazanacak.

İHALE KAPSAMI

İhale kapsamında hidrojeolojik etüt çalışmaları; Ödemiş, Tire, Kiraz, Bayındır, Beydağ başta olmak üzere İzmir’in Menderes, Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Buca, Karabağlar, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili, Bergama ve Kınık ilçelerinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca listede, yakın dönemde yeraltı sularının İzmir’e gönderilmesi ile ilgili tartışmaların yaşandığı Manisa’nın Saruhanlı ve Yunusemre ilçeleri de yer alıyor.

İhale sonucunda Kısım-1’de 100, Kısım-2’de 100 olmak üzere toplam 200 DES ölçüm noktasında etüt çalışması yapılacak.

İlk ihale 15 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilmiş ancak teklif veren çıkmamıştı.

İZSU’nun bu ihalesi, İzmir’in yeraltı su rezervlerinin bilimsel yöntemlerle incelenmesi ve gelecekteki su yönetimi politikalarının altyapısının oluşturulması açısından kritik önem taşıyor. Özellikle kuraklık riski altındaki bölgelerde yapılacak DES ölçümleri, yeni su kaynaklarının tespiti ve mevcut kaynakların sürdürülebilir kullanımı için önemli veriler sağlayacak.