ÖZEL HABER / ELİF ACUN

Özgür Yelaldı Hükümsüz dizisinin 8. bölümünde oynadığı Kiraz Altun karakteri ile adından söz ettirdi. 

Oyuncu Özgür Yelaldı, Exxen adlı dijital platformda yer alan ve ilk bölümü 1 Ocak’ta gösterime giren Hükümsüz dizisinin kadrosunda yer aldı. Dizinin 8. Bölümünde yer alan ve oyunculuğuyla kendisine hayran bırakan Yelaldı izleyenlerden tam not aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzmir Sinema Ofisinin bir çok konuda desteklediği Hükümsüz dizisi. İzmir Sinema ofisinin genel Koordinatörü Gülen Gözkara nın çabaları ile İzmir bir çok Sinema filmine ve  dizilere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Cinayet işleyen zengin bir ailenin tek oğlunun hem dadısı hem de ev işleri ilgilenen bir karakteri canlandıran Yelaldı, Kiraz karakteri ile başarılı bir oyun sergileyerek adından söz ettirdi. 

Kamera önü oyunculuk ve drama eğitmenliği yapan ve aynı zamanda iki çocuk annesi olan Yelaldı İzmir’in gururlarından biri olmaya devam ediyor. 
Yaptığı işlerle hem izleyenlerden hem de meslektaşlarından tam not alıyor. Oyunculuğu ve yöresel şiveler konusunda iyi bir performansa sahip olan, dizilerin aranan oyuncusu Yelaldı, yeni film ve dizi projeleri ile adından daha sıkça söz ettirecek gibi duruyor.

50 yaşında olan Yelaldı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra oyunculuğa yönelerek oyunculuk yapan Yelaldı, Turkcell, Balparmak reklamı,  dizi ve filmlerde boy gösterdi.

2014 yılında Cuma günleri TRT’de yayınlandığı dönemde en yüksek reytingli dizilerin başında gelen ve çekimleri Ödemiş İlçesinin Birgi mahallesinde gerçekleştirilen 1990’lı yıllarda Yeşil Ova isimli bir Ege kasabasında yaşayan, sıcak ve samimi insanların öyküsünün anlatıldığı ve gerçek bir hikâyeyi anlatan komedi dizisi olan Yeşil Deniz’de Naciye Makasçı karakterine hayat verdi.
2014 yılında Çağan Irmak’ın çok ses getiren ve çekimlerinin Ödemiş’e bağlı Birgi Mahallesinde gerçekleştirilen Unutursam Fısılda , yine aynı yıl vizyona giren baş rollerinde Murat Boz ve Büşra Pekin’ in olduğu Hadi İnşallah, 2017 yılında baş rollerinde Burak Özçivit ve Murat Boz’un oynadığı Kardeşim Benim 2, 2018 yılında Çağan Irmak’ın filmi olan Bizi Hatırla, yine aynı yıl TRT 1’de yayınlanan Kalk Gidelim dizisinin de ve bir çok kısa festival filmlerinde oynadı.

2018 yılında Gülizar adlı dizide Gülbin Abla karakterine hayat veren Yelaldı sergilediği oyunculuklada göz doldurmuştu.

Yelaldı, Almanya’da faaliyet gösteren çok geniş bir çevreye ve katılıma sahip kadın dayanışma derneği olan Forum internationaler Frauen e.V derneği tarafından 8 Mart 2019 Dünya Kadınlar gününde en başarılı kadınlardan biri seçildi.

Editör: Haber Merkezi