YERELGÜÇ HABER / Dilek ACAR GÜLEÇ

Ödemiş’in Ovakent Mahallesi’nde yaşayan ve zihinsel engelli raporu bulunan Ş.M. isimli bir erkeği, çocuk yaşlardan başlayarak istismar ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma devam ediyor.

Tutuksuz yargılamanın devam ettiği mahkemede yıllarca istismara uğradığını iddia eden Ş.M. zanlıların kendisine yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel saldırı olayları ile ilgili detayları anlattı. Diğer yandan mahkeme tarafından istenen ve Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun da detayları belli oldu.

BENİ ZEYTİN AĞAÇLARININ OLDUĞUYERE GÖTÜRÜYORDU

Ş.M. açıklamasında şunları söyledi:

 “Ben 11-12 yaşında iken ve Ovakent köyünde annem ile babamla aynı evde kalırken zeytinlik alana aynı köyde ikamet eden akrabalık bağım bulunmayan F.Ö. çağırıyordu. Beni zeytin ağaçlarının olduğu yerde gece gündüz olmak üzere 4-5 sefer benimle ilişkiye girdi. F.Ö. isimli şahıs en son ben 1 yıl kadar önce Kuşadası’na gelmeden önce ismini bilmediğim komşusunun evinin kömürlük veya odunluk götürdü. Orada da ırzıma geçti.

CEBİME PARA KOYUYORDU

Aynı köyde ikamet etmiş olduğumuz İ.Ö. akrabam ve komşum olmayan kişi yine ben 11-12 yaşlarında F.Ö. isimli şahıstan sonra kendi evine beni çağırıyordu. Bu şahsın evinin bahçesinde hayvan barınağı vardır, tek katlıdır, eşinin ayakları sakattır. Ödemiş’te ben çalışıyordum her gördüğünde bana selam veriyordu, sırtımı kahvede iken okşuyordu. Beni ve o tarlasına hayvan gübresi dökmeye kendisine ait kırmızı renkli traktörü ile gitmiştik. Gübreyi döktükten sonra evine geldik, eşi zaten yerinden kalkamıyordu. Burada benimle ilişkiye girdi. Bana para gösterip cebime katıyordu. 5 sefer olmuştur. Bununla her seferinde evinde oldu, bakkaldan şarap alıyordu ve beni de evine çağırıyordu. Şarabı birlikte içiyorduk daha sonra benimle ilişkiye giriyordu.

PARKTA BANA ESRAR İÇİRDİ

Köyede yaşayan C.İ. isimli şahıs kendisi esrar içiyor, aynı zamanda esrar diktiğini söyledi. Ovakent köyündeki okula gidiyordum. 4. yâda 5. sınıfta iken C.İ. isimli şahıs kendisi esrar içtiği için bana vermiş olduğu sigaraya esrar koymuş, bana bu sigarayı içirdi, hatta esrar içtiği için kendisini şikâyet etmek için gidecektim. Ancak beni tuttu, köyün kahvehanesinde dövdü. Bu sebepten dolayı şikâyete gidemedim, bu şahıs beni dövmeden önce Ovakent köyünün dereyolu giderken bir tarla var. Beni bu tarlaya götürdü, bu tarlada C.İ. isimli şahıs ırzıma geçti. C.İ. benim birde köyde kahvehaneye yakın olan bir parkta önce esrar içirdi daha sonra aynı şekilde benimle ilişkiye girdi. Aynı şahıs en son Kuşadası’na geldiğim güne kadar bu cinsel saldırıları devam etmiştir.

KAHVEHANEDE ALKOL ALIYORLARDI

Ben köyümdeki okulu bitirmiştim, H.Ç. isimli şahıs İzmir’de gardiyanlık yapmaktadır, ben ilkokulu bitirdikten sonra H.Ç.’nin kullanmış olduğu motosikletle gezerken kaza yaptık, kaza olayından sonra hastaneye gittik, gece saat:05.00 sıralarında eve geldik. Yattım, kaza yaptığımızı babam gördü, ne olduğunu sordu. Kaza yaptığımı söyledim. Bende kazadan sonra H.Ç.’nin evine geçmiş olsun diye gittim. Kaza yaptığında gardiyandı, izne geldiğinde beni soruyor beni buluyordu. Kahvehanede arkadaşları ile içiyorlar, en son ben kahvehanede kalıyordum. Alkol aldıklarında arkadaşları dağılınca kendisi kalıyordu, ben de orada oluyordum, beni festival olan bademliğe götürdü, o gün festival yoktu, orada benimle ilişkiye girdi. Bazen geceleri, bazen de gündüz saatleri yapmıştır. Değişik yerlerde en az 5 sefer bu şekilde cinsel saldırıda bulunmuştur. En son Kuşadası’na gelmeden yapmıştır.

EN AZ 15-20 KERE YAPTI

S.Ö. ben 12-13 yaşlarında iken gece motoru ile beni aldı, köydeki deponun olmuş olduğu tepedeki zeytinlik alana götürdü. Burada ırzıma geçti. Tekrar motorla gelirken ben motordan atladım ve eve geldim, sabah köy meydanına indim, beni gördü. Ben de kendisinden kaçtım. S.Ö. isimli şahıs değişik zamanlarda bu şekilde 15-20 sefer yapmıştır. Köyde beni gördüğü her zaman çağırıyordu. Her gördüğünde benimle ilişkiye giriyordu. En son Kuşadası’na gelmeden önce yine zeytinlik alanda yapmıştır. Bana yaptıklarını Ovakent köyündeki herkes biliyor.

Bugüne kadar kuzenime Z.’ye anlattım, başka kimseye anlatmadım. Bana karşı cinsel saldırı eyleminde bulunan H.Ç., İ.Ö., C.İ., F.Ö. ve S.Ö. isimli şahıslardan şikayetçiyim, cezalandırılmaları istiyorum”

ADLİ TIP RAPORU BELLİ OLDU

Mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumu’nca istenen raporda ise detaylar belli oldu. Mağdur Ş.M.’nin yüzde 50 engelli raporu olmasına karşın kendisinde akıl hastalığı yada zeka geriliğine rastlanmadığı, beyanlarına itibar edilebileceği kaydedildi. Olayın üzerinden uzun zaman geçmesi sebebiyle istismar bulgularının tıbben ortadan kalkabileceğinin altının çizildiği raporda Ş.M.’nin istismar eylemine maruz kalıp kalmadığının tıbben tespit edilemediği belirtildi.

.........................

Ödemiş istismar olayı ile çalkalanıyor!

Ödemiş’te yüzde 50 engelli raporu olan Ş.M.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yürütülen davada sanıklar ve tanıklar ifadelerini verdi.
 ==> https://www.yerelguc.com/asayis/odemis-istismar-olayi-ile-calkalaniyor-h28201.html
............................

Cinsel İstismar Davasında 8 Sanık mahkemeye çıkarıldı.

İzmir’in Ödemiş İlçesi Ovakent Mahallesinde yüzde elli zihinsel engeli bulunan erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 8 kişinin yargılanmasına başlandı.
 ==> https://www.yerelguc.com/asayis/cinsel-istismar-davasinda-8-sanik-mahkemeye-cikarildi-h27238.html
 

Editör: Haber Merkezi