YERELGÜÇ/DİLEK ACAR GÜLEÇ

Mahkemede bulunan iki sanıktan birisi diğer sanığın kendisini de istismar ettiğini söyledi. Tanıklardan T.T. ise sanıkları suçüstü yakaladığını, yakaladığından Ş.M.’nin üzerinde pantolonu olmadığını ve sanıklara saldırdıktan sonra karakolluk olduklarını aktardı.

Ödemiş’in Ovakent Mahallesi’nde yaşayan ve zihinsel engelli raporu bulunan Ş.M. isimli bir erkeği çocuk yaşlardan başlayarak istismar ettikleri iddiasıyla yargılanan kişiler hakim karşısına çıkarıldı.

CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA 8 SANIK MAHKEMEYE ÇIKARILDI

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıkların tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verildi. Mahkemede olayla ilgili iki sanık ile tanıkların ifadeleri alındı. Duruşmada ifade veren tanıklardan ikisi mağdurun istismar edildiğini gördüklerini söyledi. Diğer mağdurlar ise olayı bizzat görmediklerini ancak çok sayıda duyum aldıklarını kaydetti.

SANIKTAN SANIĞA SUÇLAMA: ŞÜPHELENDİĞİM TEK KİŞİ İ.Ö. VE BANA SAYISIZ TACİZDE BULUNDU

İstismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanıklardan C. İ, “ben suçsuzum. Sadece mağdura iyilik yaptım, çayını kahvesini söyledim, üzerine elbisesini giydirdim. Benim şüphelendiğim tek bir kişi var, bu kişi beni sayısız kez 12 yaşımdan beri taciz etti. Bu kişi İ. Ö.'dür, psikolojik rahatsızlığım var. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum” dedi.

15 SENEDİR ERKEKLİĞİM YOK, ELİMLE Mİ TACİZ EDECEĞİM?

82 yaşındaki sanık İ.Ö. ise mahkemede verdiği ifadede  “Ş.M.’yi köyden tanırım. Benim yaşım 82, Kuran'a el basarım erkekliğim 15 senedir yoktur. Ş.M.’nin istismar edilmesi olayıyla herhangi bir ilgim yoktur. Bu olayları çıkartan Z.V.’dir. Neden dolayı bizi suçladığını bilmiyorum, bu şahıslarla aramızda herhangi bir husumet de bulunmamaktadır. Sanık C.İ.’nin beyanlarını kabul etmiyorum, 15 yıldır erkekliğim yok, elimle mi taciz edeceğim? suçsuzum, beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı.

‘TOP SAHASINA DOĞRU GÖTÜRMÜŞLER, HABERİN VAR MI?’

Sanıkların ifadelerinin ardından tanık ifadelerine geçildi. Tanıklardan H. O. Mahkemede verdiği ifadede  “Sanıklarla herhangi bir husumetim yoktur, olayla ilgili bir bilgim yoktur, 2009-2010 yıllarında Şahin'in akrabası olan Z.V. beni aradı. ‘Ş.M’yi top sahasına doğru götürmüşler haberin var mı’ diye sordu. Ben de ‘yok kızım, benim böyle bir şeyden haberim yok’ dedim. ‘Nereden duydun, bildiğin bir şey varsa şikayet edelim’ dedim. Z.V. beni aradığında bana herhangi bir isim vermemişti, ben daha önce 2009-2014 yılları arasında Ayşeoba Mahallesi'nde muhtarlık yaptım, benim köyde Ş.M.'nin istismara uğradığına dair herhangi bir duyumum olmadı” şeklinde konuştu.

‘KİMLER YAPIYORSA CEZASINI ÇEKSİN DEDİK’

Tanıklardan S.İ. ise “Ş.M.’nin istismar edildiğine ilişkin herhangi bir görgüm yoktur, sadece köyde dedikodusu oldu, kahvelerde konuşuluyordu. Ş.M.’yi istismar ediyorlar deniliyordu.  Kimin istismar ettiğine dair herhangi bir isim konuşulmamıştı, bu olayla ilgili mağdurun akrabalarından herhangi biriyle görüşmem olmadı. Z.V  ile konuşmamız oldu, yanımıza geldi. Mağdur o dönem ameliyat olduğu için mağdurun nasıl olduğunu sorduk. Kendisi de sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. ‘Köyde iken istismarda bulunmuşlar’ dedi. Birkaç kişinin ismini verdi ancak kimler olduğu şu an aklımda değil. Biz de kimler yapıyorsa cezasını çeksinler diye söyledik” dedi.

HAVUZDA GÖRDÜĞÜMDE ÜZERİNDE DONU YOKTU, YETİŞMESEM…

Tanıklardan bir diğeri T.T., top sahasının olduğu yerde ses gelmesi üzerine olay yerine gittiğini, İ.Ö. ile C.İ.’yi istismar mağduru Ş.M.’nin yanında gördüğünü, olay anında Ş.M.’nin üzerinde pantolonun olmadığını belirtti. “U.G.’nin bahçesine içki içmeye giderken top sahasının oradan yardım edin diye sesler geliyordu. Top sahasına doğru gittiğimde sahanın alt tarafındaki eski havuzda üç kişi Ş.M.’yi köşeye sıkıştırmışlardı, beni gördükten sonra bıraktılar. Ş.’yi havuzda gördüğüm sırada pantolonla birlikte donu da yoktu, alt tarafı tamamen çıplaktı. Havuzun içerisinde orta yerde bir tane şarap şişesi vardı, havuzun içinde Ş. dışında C.İ , İ.Ö. ve tanımadığım bir kişi daha vardı, o zamanlar benim parmağım kırıktı, kayıtlara bakılırsa olay tarihi anlaşılacaktır. Ben onlara olay esnasında kızdım ve birer tane vurdum. Sonra C.İ. karakola gidip benden şikayetçi olmuş, karakoldan aradılar ve hakkımda şikayetçi olduğunu söylediler. Ben de karakola komutanın yanına gittim, durumu sorduğumda bana C.İ.'nin şikayetçi olduğunu söylediler ben de bunun üzerine komutana, ‘bunları havuz içinde yakaladım, Ş.M.'yi köşeye sıkıştırmışlar, zorla çocuğun ırzına geçeceklermiş, beni göresiye bıraktılar’ dedim. Ş.M. bu olaydan sonra beni nerede görse abi sen olmasaydın bunlar beni zorla ırzıma geçeceklerdi diye defaatle söyledi. Ben köyde şahit olmuş olduğum bu olayı herkese anlattım. Bu anlattığım olay dışında başka bir olay görmedim, başka şahısların Ş.M.’yi istismar ettiğine dair duyumum. Ben salatalık eleğinde çalışırken Ş.M. bir gün yanıma çalışmaya geldi, kendisine ‘İ.Ö ve C.İ.  seni istismar ediyor mu’ diye sorduğumda bana, “evet abi o gün sen beni kurtardın, bunlar beni şarap içmeye diye çağırarak sonrasında istismarda bulunacaklardı” diye anlattı. Ben de Ş.’ye bir daha bu şahıslarla gitme diye kendisini uyardım dedi. Ş.M. bana ‘sen olmasan ırzıma geçeceklerdi” dedi.

‘İSTİSMAR EDERKEN GÖRDÜM’

Tanık G.A ise söz alarak “Biz annemle Kuşadası'nda yaşıyorduk, sonra köydeki eve tadilat yaptırmak için köye geldik, karşı komşumuz İ.M. bizi ziyarete geldi ve ‘H.Ç belki yapmıştır, Ş.M.’yi yanından hiç ayırmıyor’ dedi. Sonrasında biz annemle yürüyüşe çıkmıştık, S. Ve R. Oradaydı. S. o anda ‘ben hamamın orada İ.Ö. ile C.İ.’yi Ş.M.’nin ırzına geçerken gördüm, yanıma arkadaş alıp dövmek için geri döndüğümde onları göremedim. Yoksa orada olsalardı dövecektik’ dedi” dedi.

Dava ile ilgili açıklama yapan Av. İslam Gezer ve Elif Büşra Berber "Sanıklar her ne kadar suçtan kurtulmaya yönelik savunma yapmışlarsa da dişer delillerin toplanması neticesinde sanıkların tutuklu yargılanmasını beklemekteyiz. Yargılamanın sonunda da suçu işledikleri sabit görüleceğinden en üst sınırdan cezalandırılmaları için mücadele edeceğiz. Memlekette hiçbir çocuk ve kadın yalnız yürümeyecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi