HABER: DİLEK AYVALI

Tire İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri köylülere trafik eğitimleri verip, traktör römorklarına da reflektör taktı. Tire Jandarma Komutanlığı Işıklı köyüne kurdurduğu TÜVTÜRK mobil aracıyla da vatandaşların traktörlerini muayene ettirdi.

Traktör sürücülerinin karıştığı olduğu kazaları önlemek ve kaza oranlarını en alt seviyeye düşürmek için çalışmalar yürüten jandarma trafik timleri, Tire’ye bağlı Işıklı Köyünde köylüler ile bir araya geldi. Trafik timleri bir araya geldiği köylülere trafik kurallarını anlatarak trafikte daha dikkatli olmaları istenildi.

SÜRÜCÜLERE REFLEKTÖR DAĞITILDI

Köylerde yaşayan vatandaşların yaz ayının gelmesiyle birlikte tarla işleri de bir hayli artıyor. Vatandaşlar tarlalarını sürmek ya da yetiştirdikleri hasatları tarladan çıkarmak için traktör gücüne ihtiyaç duyuyor. Vatandaşların daha güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak isteyen Tire İlçe Jandarma Komutanlığı hizmeti vatandaşların ayağına getirdi. TÜVTÜRK mobil aracıyla Işıklı köyüne kurulan muayene istasyonunda Boynuyoğun, Çiniyeri, Işıklı, Kürdüllü, Dereli ve Kireli köylerinden gelen çok sayıda vatandaşın traktörleri ekipler tarafınca kontrol edildi. Gerekli kontrolleri yapılıp muayenelerden geçen traktörlerin römorklarına trafik timleri tarafınca reflektör takıldı. Tire İlçe Jandarma Trafik TİM Komutanı Nail Aykaç, reflektör kullanımının hayati önem taşıdığını belirterek, "Traktör sürücülerinde görmek istediğimiz şey reflektör, içinde bulunduğumuz bölge tarım bölgesi, burada geceleri yollara çıkıyorsunuz özellikle mısır sezonunda traktör kullanımı artıyor. Römorkta a bir yansıtıcı olmadığı zaman arkanızdan gelen otomobil sürücüleri sizi fark etmeye biliyor. Bu sebeple kazalar meydana geliyor, bunun yaşanmaması için reflektör kullanımı çok önemli. Tüm vatandaşlarımızın reflektör kullanımına özen göstermesini istiyoruz” dedi.

KISA VİDEOLARLA KURALLAR HATIRLATILDI

TÜVTÜRK tarafınca Traktörlere yapılan muayeneler esnasında, sinevizyon üzerinden sürücülere kısa videolar izleten Trafik timleri, emniyet kemeri kullanımı, kask kullanımı ve traktör üzerinde nasıl yolculuk yapmaları gerektiği hakkında eğitim verdi. Maske ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak gruplar halinde sinevizyonun karşısına geçen traktör sürücülerine sunulan videolarla emniyet kemeri ve kask kullanımının ne kadar hayati önem taşıdığı aktarıldı.

Jandarmanın sağlamış olduğu imkânla araçlarını muayene ettiren vatandaşlar şöyle konuştu.

Nihat Çöpoğlu, “Jandarma trafikten memnunuz bu uygulamalar güzel bir uygulama cankurtaran uygulama. Vizemiz yapıldı. Teşekkür ederiz” dedi.

Ferhat Küçük, “Teşekkür ediyoruz jandarmamıza, kaza beladan korunmak için güzel bir önlem. Gece traktör görünmüyor zaten bunu herkes biliyor. Reflektör hiç olmazsa aydınlatır” dedi.

Hasan Ak, “Başkasının ve kendimizin güvenliği için yapılması gereken bir önlem. Teşekkür ederiz jandarmamıza” dedi.

Zarife Uslu, “Jandarmanın ayağımıza kadar getirdiği bu hizmetten çok memnunuz. Araçlarımızı burada muayene ettiriyoruz, trafikte güvenli yolculuk ediyoruz. Tire Jandarmaya teşekkür ederim” dedi.

Kürdüllü Köyü Muhtarı Hüseyin Gacar, “Tire Jandarmaya çok teşekkür ederiz, bizim köyümüz ve çevre köylerde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyacı olan bir şeydi. Hizmeti ayağımıza kadar getirdiler, trafikte ve tarlalarımızda daha güvenli bir şekilde yolculuk yapacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi