HABER / DİLEK ACAR GÜLEÇ

Haklarında hazırlanan iddianamede “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından alt sınır 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Adli Kontrolü olan sanıklar C.İ. (31), F.Ö. (28), H.Y. (47), H.H.Ç. (26), İ.Ö. (80), M.I (27), M.Ş. (54), S.Ö.(30) mahkemeye çıkarıldılar. 80 yaşındaki İ.Ö. sağlık raporu alarak duruşmaya katılmadı. Sanıklar suçlamaları kabul etmediler.

Duruşmada sanıklar tek tek dinlenirken, 12 yaşından beri cinsel istismara uğradığını öne süren %50 zihinsel engeli bulunan Ş.M.(25), yaşadıklarını aktarırken kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Mahkemeye mağdurun babası ve kuzeni de katıldı. Basın mensupları davayı izledi. Mahkemede sanıkların adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek 2. duruşmayı 17 Ekim tarihine erteledi.

AV. BERBER, “HİÇBİR KADIN VE ÇOCUK YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

Mağdur Ş.M’nin avukatı Elif Büşra Berber, mahkeme çıkışı basın mensuplarına açıklamada bulundu. Berber, “5.5 saat süren duruşmada 2 sanık sağlık sebebi ile dinlenemedi. Bu duruşmada tutuklama çıkmadı. İddia makamı tutuklama istese de hâkim tutuklama vermedi. Tanıkların dinlenmesi bekleniyor. Biz sanıkların tutuklanması, yargılamanın sonunda da cezaların alt sınırdan uzaklaştırılarak verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir çocuk, hiçbir kadın, hiçbir mağdur yalnız yürümeyecek. Biz her zaman mağdurlarımızın yanında olacağız”

http://www.yerelguc.com/gundem/halk-arasinda-yayin-yasagi-var-denilen-istismar-davasi-ile-h27246.html

 

“13 YILDIR SÜREN BİR İSTİSMAR”

Yüzde 50 engelli erkek çocuğumuz şuan reşit olsa da cinsel istismar mağduru. Kendisi psikolog desteği ile ifadelerin verdi. Oldukça etkilenmiş ve kötü durumda. Vasisi bakıyor. Vasisi bakmaz ise kendisi hayatını idam ettiremez. Sanıklar suçlarını tamamen örtbas etmek için ağız birliği ile hareket ediyorlar. Tamamen soyut ve dayanaksız beyanlarda bulunuyorlar. Biz mağdurumuzun ATK’ya sevk edilmesini oradan bir rapor alınmasını istedik. Soruşturma süresinde 2 rapor geldi. 2 raporda çocuğun beyanlarına itibar edilebileceğine dair lehimize geldi. 13 yıldır istismar mağduru. Yıllardır süren bir olay. Ve sistematik olarak sürekli tekrarlanmış. Sanıklar şehir dışına çıkıp geriye köye döndüklerinde tekrar yapıyorlar. Çocuk yıllarca korktuğu için bunu söyleyemiyor. Yıllarca bu durumu saklamak durumunda kalıyor. En sonunda vasisi köyde böyle bir duyum alınca dedikodu olduğunu duyunca, vasisine kızmayacaksınız demi diyerek yaşadıklarını anlatıyor”

Berber, “Mahkeme 17 Ekim 2022 tarihine ertelendi. O gün tanıklar dinlenecek. Tanıklar dinlenildikten sonra sanıkların tutuklu olarak yargılanacaklarına inanıyorum” dedi.

“ADALETE GÜVENİYORUM. SUÇLULULAR CEZASINI ÇEKECEK”

Mağdur Ş.M’nin kuzeni Olcay Vapur, “Mağdur benim dayımın oğlu. Annesi vefat etti, babası da engelli. Benim kuzenim 12 yıl boyunca cinsel istismara uğramış.  Gariban ve engelli olduğu için, bu istismarı gerçekleştiren kişiler tehdit, darp olayı ile çocuğu yıllarca sindirmişler. Adalete güveniyorum. Suç duyurusundan sonra dayımı tehdit ettiler, korkuttular. Dayımda korkuyor. Bununla ilgili de suç duyurusunda bulunduk. Onların yanında olmaya çalışıyorum. Vasiliğini aldım. Bu işin her zaman arkasında olacağım. Bana demişler para koparmak için iftira atıyorlar. Ş.  önceden yalnızdı. Artık yalnız değil. Engelli bir çocuk bize iftira atıyor diyorlar. Bizi bu kötü günümüzde yalnız bırakmayan tanıdığım, tanımadığım herkese teşekkür ederim. Bizim can güvenliğimiz yok. Koruma kararı talep edeceğiz. Bu süreçten sonra bizleri tehdit ederlerse tekrar suç duyurusunda bulunacağım. Ne olursa olsun bu davadan dönmeyeceğiz”

CHP VE İYİ PARTİ İLÇE TEMSİLCİLERİNDEN MAĞDUR AİLEYE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanları ve ilçe yönetimi duruşma günü aileyi yalnız bırakmadı.

 Mağdur olan ve sanıklar ve aileleri tarafından tehdit edilen aileyi duruşma günü yalnız bırakmayan CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, “ Bu olay çok yanımızı yaktı. Bir anne olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Biz ailenin her zaman ve her duruşmada yanlarında olacağız. Adalete güveniyoruz, güvenmek istiyoruz. Bu affedilmez bir durum. Bunun temizlenmesi gerek. Bu işin siyaseti olmaz. Ben en önce anne olarak oğlumuzun, babamızın, halamızın yanında olacağız. Bu memleket meselesi. Her önüne gelen çocuklarımıza tecavüz etmemeli. Adalet istiyoruz”

İyi Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan, “Bugün bu olayların içinde isek, bizlerin yeterince bu olaylar karşısında kalabalık olmamamızdandır. Böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Mağdurların her daim yanındayız”

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı Yönetiminde bulunan Yunus Emre, “ İlçemizde yaşanan üzücü bu olaya şahit olduk. Ve acıyla öğrendik. Bizler 90 lı yılların nesilleri olarak sokakta büyümüş, komşularımızın kapıları açık evlerine gidip su içebilirken, bugün gelinen noktada çocuklarımızı sokağa çıkaramamanın, komşumuza emanet edememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.  Ülkemizde ve ilçemizde bu olayların artık yaşanmamasını ve bunu yapanlara gerekli cezaların verilmesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi