Tire’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Şehitlik Ziyaretiyle Başladı
Tire’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Şehitlik Ziyaretiyle Başladı
İçeriği Görüntüle

YEREL GÜÇ / DİLEK AYVALI

Çolak, kamuoyuyla paylaştığı açıklamasında, CHP’de yaşanan “mutlak butlan sürecini” gerekçe göstererek çocukluğundan ve gençliğinden bu yana içinde yer aldığı partiden kendi iradesiyle ayrıldığını belirtti.

Açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan mutlak butlan süreci nedeniyle çocukluğumu, gençliğimi verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şekilde istifa etmiş bulunuyorum.” ifadelerine yer veren Çolak, siyasi mücadelesini farklı bir çatı altında sürdüreceğini açıkladı.

Görkem Çolak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğini belirterek, “Siyasi mücadeleme, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında ve yolunda ilerleyerek Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in kuracağı yeni partide, aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Çolak’ın açıklaması, Tire ve İzmir siyasetinde dikkat çekerken, kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı.