Toplantıda gündemde yer alan maddeler meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Görüşülen tüm gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. 2026 yılı meclis denetim Komisyonuna ise 21 oy ile Mustafa Çaylıoğlu, 20 oy ile Selçuk Göksel, 21 oy ile Çağlar Boyacı, 12 oy ile Mehmet Emin Davran, 12 oy ile Özgür Öner seçildi.


MECLİS SONUNDA GERGİNLİK
Meclis toplantısının sonunda yer alan dilek ve temenniler bölümünde ise gergin anlar yaşandı. Bu bölümde söz alan Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri arasında karşılıklı soru ve cevaplar sırasında tartışmalar çıktı.
Ödemiş Belediye Meclisi’nde Borçlar ve Taşınmaz Satışı Gündemi
Ödemiş Belediyesi’nin borç durumu, belediye meclisinde yeniden tartışma konusu oldu. Cumhur ittifakı meclis üyelerinin belediyenin mali yapısına ilişkin sunduğu öneriler ve yönelttiği soruların ardından, gündem Ödemiş Belediyesi’ne ait taşınmazların satışa sunulması ve borçların nasıl ödeneceği konusuna geldi.
Meclis görüşmeleri sırasında söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, 2014 yılında yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yasanın kaldırılarak 2014 öncesi yönetime dönülmesi ihtimalinin konuşulduğunu belirten Başkan Turan, “Bütünşehir Yasası’ndan çıkılması durumunda Ödemiş için çok daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.
Toplantıda, belediyenin mali yükünün hafifletilmesi, borçların sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve taşınmaz satışlarının kente olası etkileri üzerine karşılıklı görüşler dile getirildi.
Yaşanan tartışmalar, toplantıya katılanlar tarafından dikkatle takip edildi.






