2012’ye sayılı günler kala vatandaşlar Ödemiş ve ülke genelinde yılbaşı ikramiyesinin sahibi olmak için kendini milli piyango bilet bayilerinde buluyor. Bu yıl bir kişinin sahip olacağı 40 milyon TL dışında çeşitli ödüller de vatandaşın aklını çeliyor.
Vatandaştan gelen ilgiyi artırmak için bilet satıcıları da boş durmuyor. Bu değişiklerden birini Ödemiş Hürriyet Caddesi’nde dört yıldır sayısal loto ve milli piyango satışı yapan Mehmet Anıl Karakoyun yaptı. İşlettiği bayinin önüne “Noel Baba” getiren Karakoyun, bu sayede müşterilerinde artış olduğunu ifade etti.
Karakoyun, “Yaklaşık dört yıldır milli piyango satıcılığı yapıyorum. Çok değil geçen yıl sattığım bilete 100 bin TL ikramiye çıktı. Her yıl buna benzer ödüllerin çıktığı oluyor. Bu yıl satıcı sayısının çok olması pastayı büyük dilimlere böldü. Bu yüzden böyle bir değişiklik yapmak istedim. Getirdiğim Noel Baba teknolojik bir makine, müzik çalıyor. Müşterileri buraya davet ediyor. Vatandaşın da ister istemez ilgisini çekiyor” dedi.
Bu yıl düzenlenen çekilişlerdeki ödülleri anlatan Karakoyun biletlerin çok yüksek fiyatlarda olmadığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:
“50 kişiye 100 bin TL, 100 kişiye 10 bin TL, 50 kişiye 500 bin TL ve birer kişiye 1 milyon, 5 milyon ve son olarak bir kişiye 40 milyon TL verilecektir. Bilet fiyatları da çeyrek bilet 9 TL, yarım bilet 18 TL, tam bilet ise 36 TL’dir.”






