HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Küratörler Büşra Üçler ve Muratcan Bölce tarafından Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği öncülüğünde Derviş Ağa Medresesi’nin ev sahipliğinde, Doğa ve Denge temalı çeşitli sanat disiplinlerinde üretimler yapmış 36 sanatçının toplamda 49 eser ile yer aldığı “Yeryüzünün Sesi” adlı serginin açılışı yapıldı. 

Derviş Ağa Medresesi’nde yapılan açılışa Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bakırlı, Ödemiş Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamer, eser sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Küratör Büşra Üçler,“ Bugün burada sizlerle birlikte Doğa ve Denge temalı “Yeryüzünün Sesi” adlı sergimizin açılışını gerçekleştiriyor olmak bizim için oldukça gurur verici, bir süredir fikir sürecinde olduğumuz bu sergiyi UNESCO Geçici Dünya Mirası listesinde yer alan birçok kültürü bünyesinde barındırmış olan Birgi’de gerçekleştirmek istedik. Birgi tarihiyle, dokusuyla çok önemli bir yere sahip bu sergiyle birlikte hem siz sanatseverlerin hem de başka şehirlerden katılım sağlayan daha önce Birgi’ye hiç yolu düşmemiş sanatçılarımız bir arada olabileceği bir alan yaratmak istedik. Sanatı ve Birgi’nin bu güzel dokunuşunu bir arada sunacağımız keyifli bir sergi olacaktır diye düşünüyorum. Ödemiş Belediyesinin, Ödemiş Halk Eğitim Merkezinin, Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneğinin katkılarıyla ile gerçekleştirilen bu sergi benim ve birbirinden değerli sanatçıların çeşitli sanat disiplinlerinde üretmiş oldukları eserlerden oluşuyor. 22 Ekim’e kadar siz sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek” dedi.

Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, “Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’in yurtiçinde başka bir yerde olmasından dolayı katılamadılar.  Ama tüm katılımcılara selamı var. Bizde böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için son derece mutluyuz. Serginin hayırlı olmasını diliyoruz. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Küratör Büşra Üçler ve Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler’in ardından Halk Eğitim merkezi müdürü Mehmet Bakırlı, Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamer birer konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara katılım sertifikaları verildi.

Editör: Haber Merkezi