Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri sosyal medya yürütülen “Kültürünü Yaşat Benliğini Koru” sloganı ile örnek bir projeye imza attı.

Proje kapsamında ki öğrenciler; Tarihe yön veren, Kurtuluş Savaşının cephelerinde görev alan fedakar kadın kahramanların unutulmaması için harekete geçti. İki etkinlikten oluşan projede öğrenciler kadın kahramanların (Şerife Bacı, Fatma Seher Erden, Nene Hatun) ikonik tablo hallerine büründüler. Hayatları ve göstermiş oldukları kahramanlıklar ile ilgili bilgi içerikli video çekimi yaparak sosyal medya hesaplarına yüklediler.

Videoda anlatılan bilgilerle bu toprakların kolay kazanılmadığını hatırlatarak, milli benliğimizin yitirilmemesi, tarihi yozlaşmanın önüne geçilmesini amaçladıklarını söylediler.

NENE HATUN’UN 66.’NCI YIL DÖNÜMÜNÜ DE UNUTMADILAR!

Proje kapsamında ki öğrenciler, 93 Harbi olarak bilinen savaşta, yaşadığı Erzurum'da savaşın seyrini değiştiren Nene Hatun'un vefatının 66.’ıncı yıl dönümünü (22 Mayıs 2021) unutmadılar.

“19. yüzyılda yaşamış Türk kadınının kahramanlığını gözler önüne seren Nene Hatun vatan için beşikteki bebeğini bırakıp, "Bebem anasız büyür de vatansız büyümez!" diyerek cepheye koşmuş, o günden bugüne gösterdiği cesaret ve yaptığı fedakârlıklar nesilden nesile aktarılmıştır.”

Türk kahraman kadın savaşçı Nene Hatun’un 66.’ncı yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi