Haber: DİLEK AYVALI

Tire Belediyesi, Kuvayı Milliye Zeybeklerinin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla büyük bir projeye başladığını duyurdu.

Tire Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "İzmir’in ilk, Ege Bölgesinin ise en kapsamlı Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’ni kuracağımızı duyurmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyarız.

Kurtuluş Mahallesi Türkocağı Caddesi’nde bulunan Doktor Nihat Bulguç Konağı’nda kurulacak olan T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi beş tematik odadan oluşacaktır. Söz konusu odalarda erken dönemlerden Milli Mücadele’nin zaferle nihayetlendiği güne dek Menderes Havzasında faaliyet göstermiş olan Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Ahmet Efe, Koca Cerit Mustafa Efe, Küçük Cerit Mehmet Efe, Tireli Mehmet Efe, Çamlıcalı Hüseyin Efe, Mursallılı İsmail Efe, Kemerdereli Ali Efe, Durmuş Ali Efe, Mursallılı İsmail Efe ve Çakırcalı Mehmet Efe gibi daha pek çok zeybek ve Kuvayı Milliye mensubu ile alakalı bilgi ve materyaller yer alacaktır.

Otantik zeybek kıyafetleri, ateşli ve kesici silahlar, askeri mühimmat, zeybek aksesuarları, belgeler, fotoğraflar, haritalar ve efemeralar gibi pek çok tarihsel doküman ve obje T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’nde sergilenecektir.

Zeybek atalarının kıymetli adlarını ve Kuvayı Milliye Mücadelesinin aziz hatırasını canlı bir şekilde yaşatmak isteyen herkesi T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’ne destek vermeye davet ediyoruz. Zeybekler ve Kuvayı Milliye yıllarıyla alakalı müzelik niteliği olan her tür obje ve belge bağışınız için şimdiden müteşekkiriz.

Ayrıntılı bilgi ve bağışlarınız için irtibat: 0 506 573 56 96"

Editör: Haber Merkezi