Ödemiş’te İnönü İlköğretim Okulu’nda Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi.
Okul müdürü İsmail Dalcıoğlu, programda yaptığı konuşmada, Yeri Malı Haftası’nın 1946 yılından itibaren 12 ile 18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan özel hafta olduğunu belirterek, hedefin yerli mallarının tüketiminin artırılması olduğunu söyledi.
Dalcıoğlu ekip çalışması şeklinde gerçekleştirilen etkinlikle çocukların yerli malı kullanımına özendirildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli mallarının tüketilmesi hem sağlık, hem de ekonomik açıdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla Yerli Malı Haftası’nı kutluyoruz. Ayrıca bu gibi kutlamalar, çocuklarımıza paylaşma ve yardımlaşma duygusunu da aşılamaktadır."
Daha sonra yerli gıdalar öğrenciler ve öğretmenlerce hep birlikte tüketildi.