ÖZEL HABER / ELİF ACUN

Devletin aldığı karar neticesinde kooperatif takibine intikal etmiş ve icra takibinde olan ve yapılandırılması devam edip geciken borçlara yeniden yapılandırma çıktı. 22 Mart 2021 Pazartesi itibari ile başlayan yapılandırmalarda kredi faizleri tamamen kaldırılıyor.

Koronavirüs sebebiyle zorlu günler geçiren esnaflar için, Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, koronavirüs sebebi ile zor günler geçiren esnafların yanlarında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Usluca, “ 2020 yılında Ödemiş’te 1350 esnaf ve sanatkârlarımıza toplam 55 milyon kredi verildi. Biz elimizden geleni yaparak bu zorlu süreçte kredi başvurusunda bulunan esnaflarımıza elimizden gelen desteği veremeye çaba gösterdik. Borcunu ödeyemeyen günü geçmiş borçları olan ödemeleri aksatan esnafımızın sorununu devletimizin bize verdiği yetki ile karşılıklı diyalogla çözmeye çalışarak yardımcı olmaya çalıştık. Kredi borçlarına Mart ayında 3 aylık bir ötelemenin ardından yapılan düzenleme ile tekrar 3 ay öteleme yapılmıştı. Hastalığın devam etmesi ve zor günler geçiren esnafın bulunduğu durum değerlendirilerek tekrar bir erteleme getirildi. Borçlarını ödeyemeyen esnafımızın borçları için tekrar bir yapılandırma çıkarıldı. Ayrıca faiz yükünü de kaldırılarak, sıfırlanarak 18 ay taksitle tekrar yapılandırma yapılacak. 30 Nisan’a kadar yapılandırma devam edilecek.”

Editör: Haber Merkezi