İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZELMAN A.Ş’den sonra en büyük personel şirketi olan İZENERJİ A.Ş elektrik işine girdi. Yaklaşık 300 milyon TL sermayesi ile faaliyet gösteren İzenerji- İnsan Kaynakları Temizlik Bakım Onarım Enerji Güvenlik Hizmetleri İlaçlama Ve Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde “İZETAŞ- İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi” kuruldu. Yaklaşık 2 milyon TL sermayeyle kurulan şirketin elektrik üretimi, dağıtımı ve pazarlanması konularında çalışmalar yapacağı öğrenildi.

Türkiye genelinde; elektrik dışında doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının da düzenlenmesi konusunda tek yetkili kurum olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuran belediye izin talebinde bulundu. EPDK’nın karar yapısı olan kurul onayıyla İZETAŞ- İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi’ne, 20 (yirmi) yıl süreli tedarik lisansı verildi.

ŞİRKETTE KİMLER VAR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 10 bini aşkın personel ile çalışma yürüten İZENERJİ şirketinin yönetim kurulu İZETAŞ şirketinden de sorumlu oldu. İZENERJİ’nin yönetim kurulunda Ali Can Türkoğlu, Ali Celal Ergin, Alim Murathan, Gülfem Saydam Sanver, Haluk Karabulut, Yusuf İncili, Figen Seyis, Kader Sertpoyraz, Ayşe Arzu Özçelik, Nahide Demir ve Filiz Yıldız görev yapıyor.

Tedarik Lisansı sahibi şirket nedir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından, elektrik enerjisinin toptan veya perakende satılması, ithalatı, ihracatı ve ticareti faaliyetleri ile iştigal edebilme yetkisi verilmiş tüzel kişiliklerdir.

Editör: Haber Merkezi