Dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından Anuga Köln 2021 Gıda Fuarı, 9-13 Ekim tarihlerinde  Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşerek pandemi sürecinden sonra ilk defa kapılarını katılımcılarına ve ziyaretçilerine açtı.

Fuar, dünyanın önde gelen üreticileri ve yatırımcılarını buluşturarak, dünya trendlerini, sektördeki yenilikleri keşfetme olanağı sunmakta ve gıda sektörünün tüm gelişmelerini katılımcılarla ve ziyaretçileriyle paylaşmayı amaçlamaktadır.

Ödemiş Ticaret Odası üyeleri için 9 – 13 Ekim tarihlerinde Anuga 2021 fuarına yurtdışı fuar organizasyonunu gerçekleştirdi. Gıda sektöründe yer alan üyelerin katılımı ile gerçekleşen program 9 Ekim 2021 cumartesi günü İzmir’den Köln’e giderek başladı.

Yapılan organizasyonla ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş, “Hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleşen fuarlara katılım göstermek, stant açmak ya da ziyaretçi olarak katılmak her sektördeki firmalar için çok önemlidir. Sektörden birçok firmadan temsilciye aynı anda ulaşabilme imkânı sağlar. Sektördeki dünya trendlerini ve yenilikleri takip edebilme olanağı sağlar ve iş geliştirilmesi için fikir edinmelerini sağlar. Bu nedenle üyelerimizin mümkün mertebe fuarlara katılım göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Ödemiş Ticaret Odası olarakta üyelerimize bu konuda her zaman destek veriyoruz. Yurtiçi fuarlarda olduğu gibi yurtdışı için de fuar organizasyonları yapıyoruz. Üyelerimizden gelen talepleri değerlendirerek sektörde öncü olan fuarlara üyelerimizle birlikte katılım sağlayabiliyoruz.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonları planlamıştık ancak pandemi sürecinden dolayı fuarlar yapılamadığı için iptal olmuştu. Bu sene aşılamaların artması ile fuar organizasyonları yeniden yapılmaya başlandı. Pandemiden sonra ilk yurtdışı fuar etkinliğimizi Almanya’da yapılan Anuga 2021 fuarına gerçekleştirdik. Üyelerimizle birlikte gittiğimiz bu fuar gıda sektöründe uluslararası alanda önemli bir konuma sahiptir. Fuarlar sayesinde, İhracat yapan üyelerimiz yeni pazarlar bulabilir ve firmalarla daha kolay bağlantıya geçebilirler. İhracat yapmayan ancak ihracat potansiyeli olan üyelerimiz de dış ticaret tecrübelerini arttırarak  dış pazarlarla buluşmaları onlara bu konuda adım atmaları için yol gösterici olabilmektedir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi