HABER:DİLEK AYVALI

Milletvekili Osmanağaoğlu, MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, Başkan Yardımcıları ve Çeriközü Köy Muhtarı Hulusi Şener ile birlikte incir bahçelerine bizzat giderek yerinde inceleme yaptı.

Köy kahvesinde çiftçilerin yaşanan afet sonrası zararları ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’den ve Tire İlçe Müdürü Mustafa Evran’dan bilgi alan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, köyde 2 bin 500 dekar alandaki incir ve ceviz ağaçlarının üzerinde bulunan meyvelerin zarar gördüğü bilgisini aldı.

Osmanağaoğlu çiftçilerin sorunlarını da dinledi ve bu sorunları mecliste gündeme getireceğini, Tarım Bakanlığına da aktaracağını belirtti.

Osmanağaoğlu MHP İlçe Başkanı Arif Demirkan'ın yaşanan afetin ardından derhal köye giderek çiftlilerin yanında olduğunu ve kendisine konuyu aktardığını söyledi. Milletvekili Osmanağaoğlu AA Muhabirine şunları kaydetti, “Geçmiş olsun. Ben buraya sizi dinlemeye geldim. Cumartesi günü ilçe başkanımız zaten gelmiş buraya konuyu takip etmiş. Yağıştan dolayı yolda gelirken İncirliova tarafından, gördüm yolda kaymalar olmuş. Afete kimsenin yapacağı bir şey yok, afet adı üstünde. Bir afet yaşamış Tiremizin en ucundaki Aydın İncirliova ile sınırlı olan köy. Buraya geldik arkadaşlarımızla hasbihal edelim sohbet edelim diye geldik. Çok şükür en önemli şeylerden biri can kaybımız yok. Böyle büyük bir afet daha sıkıntılı olabilirdi, buna da şükür ediyoruz ama Çeriközü köyümüzün çok ciddi kayıpları var tarımsal alanları ile ilgili. Devletimizin bu konuda mümkün mertebe yapılabilecek şeyleri buradaki çiftçiler için ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum. Biz buradaki bütün çalışmaları Ankara’da gerekli mercilere ileteceğiz. İnşallah devletimizle beraber köyümüzün yanında olacağı. Gelmiş geçmiş olsun diyorum. Biz olayın olduğu ilk günden itibaren ilçe başkanım köye intikal etti, bizi bu konuda bilgilendirdi biz zaten muhtarımızla görüşerek bilgi aldık. Muhtarım da bizi bir talimatla buraya çağırdı, ‘Buraya geleceksiniz bizim sıkıntımızı burada dinleyeceksiniz’ dedi. Vatandaşın derdini dinlemek derdine derman olmaya çalışıyoruz. Bugünde böyle bir şerefli görevi yerine getirdik çok şükür. Konuyu takip edeceğiz takip ettiğimiz konuyu da hemşerilerimizle neler yaptığımızı paylaşacağız inşallah çözüm noktasında da elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi.

Çiftçi Şevket Tetik, “Afetin yaşandığı köyümüzde meydana gelen afette bazı bölgelerde özellikle yüzde 100 ürün kaybı söz konusu devletimizin belli bir miktar zararımızı karşılamasını bekliyoruz. Maddi yardım bunda ayni yardım olmaz. Devletin şefkatine dayanaraktan yüzde 25’i yüzde 30’u olur yüzde 10 bile olsa çünkü buradaki insanların 15 ay daha herhangi bir geliri söz konusu değil seneye 2023 Ekim’e kadar. Nakdi yardım ya da tarım kredi kooperatifleri ya da ziraat bankası aracılığıyla kredi kullanmak istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi