HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ödemiş Belediyesi tarafından uygulanan alternatif model tarım projelerinden biri olan Konaklı Mahallesinde, Ödemiş Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 1560 m2 lik alana  kurulan seranın üreticilere örnek model olması hedefleniyor. Serada salatalık, biber, domates üretimi yapılıyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Belediye Meclis Üyesi ve Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Turan, serada incelemelerde bulunarak, salatalık ve biber hasadı yaptılar.

Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Bu güzel değeri oluşturan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğündeki ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tarımsal anlamda üreticilerimiz sıkıntı yaşamakta. Belediye olarak  bu seraları kazanç kapısı olarak değil, üreticimize iyi tarım uygulaması yapılması adına örnek model olmasını hedefledik.  Seralar sayesinde üretimde kalite olacak, dört mevsim ürün alınabilecek, maliyetleri düşmüş olacak. Bu örneklerin çoğalmasını isteriz. Daha az alanda daha çok verim elde ediliyor. Üreticilerimiz gelip serayı görebilir. Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden destek alabilirler” açıklamasını yaptı.

Eriş, hasadı yapılan ürünleri Ödemiş Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yemekler de kullanılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi