HABER:BUSE BAĞCI

Ödemişli üretici Ali Akgün’ün Kurucuova Mahallesi’nde üretimini gerçekleştirdiği kuşkonmaz 6,5 dönüm arazide yetişiyor ve sofralarla buluşmaya hazır hale geliyor.

İki yıl önce Ödemiş’te kuşkonmazı toprakla buluşturan Ali Akgün, kuşkonmazın ilk hasadının yapıldığında büyük ilgi gördüğünü söyledi. İklim şartları sebebiyle tüm dünyada iki yılda bir hasadı yapılan kuşkonmaz Ödemiş’te 9 ayda yetişiyor.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören kuşkonmaz insan vücudundaki antioksidanları temizleyen, kansere karşı mücadele eden ve ödem söktüren bir bitkidir. Faydaları içerisinde yüzde 98 enerji barındırır ve yüzde 122 Folik asitten oluşur.

Kuşkonmaz tarlasında bilgi veren üretici Ali Akgün toplu satışın yanı sıra bireysel olarak talepte bulunanlara 300 gramı 40 liradan verdiklerini söyledi. Akgün, “Bu ürünü biz 10 gün içerisinde 45 derece sıcaklarda ve 25 dakikalık suyla besliyoruz. Havadaki nemden almış olduğu enerjiyle köklerini besliyor. Yaz sonunda kuruyan ürünleri gübre yapıp toprağa yatırıyoruz. Bahar aylarında gelen ürünler geçtiğimiz yazın biriktirmiş olduğu güneşten almış olduğu enerjinin şekeri, D vitamini ve K vitaminlerini oluşturuyor. Daha sonrasında da onları topluyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi