Haber / Dilek Acar GÜLEÇ

Mevcut Başkan Ahmet Kocaağa seçim yerinin Ödemiş’te olmasına muhalif kanadın itiraz ettiğini iddia etti. Tuncer Öztürk bu iddiaya karşılık Kocaağa’ya iftira ile iş yapmamasını ortaya attığı iddiaları belgelemesini istedi.

Yaklaşık 12 bin üyenin olduğu Birlikte sadece 9 bin üyenin yer aldığı Küçük Menderes havzasında seçim yerini İzmir’e almasına tepkilerin ve eleştirilerin yükselmesi üzerine Kocaağa topu muhalif kanata attı.

Tuncer Öztürk ve ekibinin seçimin Ödemiş’te olmasına karşı çıktığını istemediklerini o sebeple İzmir’e aldıklarını açıklayan Kocaağa kendi söylemleri ile çelişerek “varsa gösterilecek yer orada da yaparız” dedi.

Kongre 25 Mayıs 2021 tarihinde Ödemiş’te bin kişilik bir düğün salonunda yapılacaktı. Kocaağa’nın seçimi ayağınıza getirdik Ödemiş’te yapılacak açıklamaların ardından mevcut yönetimin aldığı kararla seçimin 13 Temmuz 2021 tarihinde İzmir merkezde Fuar alanında yapılacağı duyuruldu.

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Tuncer Öztürk; Kocaağa, Ödemiş Stadyumu, Tire Stadyumu, Ödemiş Fuar alanından birini seçim yeri olarak belirlesin bahane aramasın açıklamalarında bulundu.

TUNCER ÖZTÜRK “BEN BAŞKAN OLACAKSAM BÜTÜN ÜYELERİN KATILDIĞI BİR SEÇİMDE BAŞKAN OLMAK İSTERİM”

“Kocaağa, seçimi alsın ÖDEMİŞ’e görelim”

Tuncer Öztürk’ten açıklama geldi.

İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Öztürk, öncelikle mevcut yönetim kendi karar alıp kendi uyguluyor. Birilerine bir şey sordukları zaten yok. 25 Mayıs günü seçim yapacağı duyurusunda bulundular. Listeleri asmadılar. Şimdi de 13 Temmuz’da seçim ilan ettiler. 5 Haziran da asmaları gereken listeleri halen asmadılar. Suç işlemeye devam ediyorlar.

Gelelim yer mevzusunda ben bütün üyelerimizin katıldığı bir seçimde başkan olmak isterim. Sonuçta hepsinin bu birlikte bir hakkı var. Biz en başından beri Ödemiş’te olmasını istedik seçimin. Nasıl 25 Mayıs’ta Ödemiş’te bir düğün salonunda kongre yapma kararı aldılar. Şimdi de kongreyi izmire taşıdılar.  Bizim Ödemiş’te yapılması konusunda ne itirazımız ne de şikâyetimiz oldu bu konuda. Bizlere zaten soran olmadı. Bu konuda bize iftira atan Kocaağa bunu ispatlasın. İspatlamasına da gerek yok alsın geri Ödemiş’e seçimi görelim. Madem havzada yer gösterin oraya alalım diyorsunuz. Alın size yer Tire Stadyumu, Ödemiş Stadyumu, Ödemiş Fuar Alanı var. Üreticiyi düşünüyorlar ise seçimi alsınlar Ödemiş ya da Tire’ye görelim. Yalanla iftira ile seçim kazanılmaz. ”

Editör: Haber Merkezi