Haber / Seçil GEZİCİ

Ödemiş’in Türkmen Mahallesi Sümer Sokak’ta, 1.5 yıl önce yapılan Huzur Apartmanında yaşayan vatandaşlar trafo yetersiz kalıyor diye, şantiye elektriği kullanıyor.

Elektrik hatlarının yetersizliğinden dolayı yapımı yeni biten binalara elektrik aboneliği verilmiyor. Oturma ruhsatı verilen binalardaki mahalle sakinleri, yetersiz elektrikle 1 buçuk senedir mücadele ediyor. Sümer Sokakta inşaatı devam eden farklı binalar da mevcut.

Elektrik hatlarının güce dayalı yetersizliği sebebiyle yeterli verimi alamayan birçok apartmanın olduğunu da dile getiren huzur apartmanı sakinleri, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Şantiye elektriğini ortak kullanan apartman sakinlerine ortak elektrik faturası geliyor. Fatura ödeme konusunda zaman zaman gerginlikler yaşayan apartman sakinleri, huzur apartmanında huzurun kalmadığını ifade ediyorlar.

Asansörler kullanılamaz durumda

Asansörlere muhtaç olan yaşlı kesim ve gün içinde yoğun iş temposunda çalışan mahalle sakinleri, durumdan çok müzdarip. Binalara yeterli elektriğin gelmemesinden dolayı asansörler kullanıma açılamıyor. Bunun yanında beyaz eşyalarını da kullanamayan apartman sakinleri, daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını söylüyorlar.

Ayrıca sokak aydınlatma direklerinin de çalışmadığını aktaran mahalle sakinleri müracaatlarının tamamlandığını ve mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini bekliyor.

Editör: Haber Merkezi