Gölland restorantta yapılan, “Bahara Merhaba" yemeğine CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve eşi Sevinç Halis, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in eşi Selma Eriş, eski belediye başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin, İYİ Parti Ödemiş Kadın Kolları başkanı Emine Ceylan, Kiraz Kadın Kolları başkanı Yasemin Bayram ve yönetimi, Bayındır Kadın Kolları Başkanı Emine Umsu ve yönetimi,  Kent Konseyi kadın meclisi başkanı Açelya Keskin, Engelsiz Yarınlar derneği başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Ödemiş Ticaret Odası Kadın Girişimciler kurul başkanı Mualla Akgün ve kadınlar katıldılar.

CHP Ödemiş İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında 18 Mart Çanakkale zaferi'nin yıldönümünde Avusturyalı yeni Zelandalı annelere mektubu şöyledir, bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar burada bir dost vatanın toprağındasınız huzur ve sükün içinde uyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar gözyaşlarınızı evlatlarınız bizim bagrimizdadir, huzur içindedirler. Huzur içinde rahat uyuyacaklardir onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır diyerek tüm annelerimizin kutsallığını vurgulamıştır.

Öncelikle Zübeyde hanım annemiz olmak üzere Ayşe çavuşa, Halime çavuşa, Asker saimeye, Melek hanıma, Tayyar Rahimeye, Kara Fatmaya ve gördesli Makbule'ye Türkan Saylan'a ve tüm annelerimize bin selam olsun" dedi.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Ben bu geceyi iki mana yüklüyorum bir tanesi tabii ki hiç bir zaman tarif edemeyeceğimiz annelik duygusu içimizde anne olmak isteyen, anne olan, anne adayları var. Hepimizin annesi var. Annelik tabii ki çok yüce bir duygu bu bağlamda bugün burada anneler günü adı altında toplanmış olan annelere hoşgeldiniz diyorum. Bu gece aramızda olması gereken ama ildeki toplantısından dolayı burada olamayan Belediye Başkanımız Mehmet Eriş'inde sizlere selamını iletiyorum anne ile ilgili çok güzel sözler var. "Cennet annelerin ayakların altında, Ana kucağı, Ana gibi yar olmaz, diye başlayan sözler onlarcası var.

HALİS, “CHP'DE SİYASET YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Bunlar anneliğin ne olduğunu anlatan bizim kültürümüzü yerleşmiş sözler annelerimiz için ne desek yetmiyor. Birde bu vatan uğruna canlarını vermiş şehit annelerimiz var. Burada onlarında selam ve saygılarımı iletiyorum onlar bizim canlarımız onlar canlarını toprağa verdi. Ama onlar bizimle beraber onlara her zaman sevgi, saygı, hürmetle eksik etmeden sahip çıkıyoruz.ben bütün kadınlarımızı CHP'de siyaset yapmaya davet ediyorum" dedi.

Yemek sonrası CHP'li kadınlar rapsodi müziğin şarkılarıyla eğlendiler

.

Editör: Haber Merkezi