HABER : ELİF ACUN

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçeye kazandırılacak olan okulların müjdesini verdi.

2022 - 2023 yılı Eğitim Öğretim döneminde eğitime açılması planlanan okulların projelerinin hayata geçirilmesi için ilk adımların atıldığını duyuran Demirezen, kendisini ziyaret eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Bayındır İlçe Kaymakam Mehmet Ali Öztürk ile birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Bayındır’da yapılması planlanan 16 derslik Çıraklık Eğitim Merkezi  ve 100 pansiyonluk Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının yapımı için bu yıl ihaleye çıkacağını belirten Demirezen, rahmetli hayırsever Hacer Erdar’ın milli eğitime tahsis ettiği arsaya Avrupa birliği projeleri kapsamında yeni okulların yapılacağı müjdesini verdi. Yapılacak okullardan birinin 32 derslik olacağını ve hayırsever Hacer Erdar’ın  adının verileceğini söyledi.

Yeni Mahallede yıkılan eski Cezaevi’nin bulunduğu alanda iki derslik anaokulu ve ilkokulunun da yapılacağını belirten Demirezen, yapımı tamamlanan okulların 2022 yılının Eylül ayında eğitim öğretime geçeceğini belirtti. Mevcut liselerden birinin de proje kapsamlı sınavla öğrenci kabul edeceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi