HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Kiraz Devlet Hastanesi yer tartışmaları devam ediyor.  Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, Yerelgüç Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Güleç’e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2018 yılında projesi, ihalesi ve bütçesi hazır olan Kiraz Devlet Hastanesi yeri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mülkiyeti Kiraz Belediyesi'ne ait olan ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan hastane ve diğer sosyal donatıların yer alacağı proje için yargı yoluna gitti.

Mahkeme imar planlarına itiraz eden Büyükşehir Belediyesi'ni haklı bularak yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Başkan Kutlu, Kiraz Devlet Hastanesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve her türlü engellemelere, geciktirme çabalarına karşılık ne pahasına olursa olsun hastanenin Kiraz’a yapılacağını vurguladı.

Bir önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde projeyi başlattıklarını belirten Kutlu, “Hiçbir problem yokken mevcut başkan Tunç Soyer'in durup dururken başlattığımız projelere mahkemeye gitmesini bir türlü anlam veremedik. Bizim hastaneye ihtiyacımız var. Sürekli itiraz ediliyor ve mahkemeye gidiliyor. Bu bir art niyet göstergesidir.

Biz ne yapmak istediklerinin farkındayız. Biz masal anlatmıyoruz. Ben bu işin peşini bırakmıyorum, bırakmayacağımda. Biz işimizi yapıyoruz, yapacağız da. Burada ki amaçları mahkeme yolu ile oyalayıp süreyi uzatmak. Sesizimi çıkarmamıştık bugüne kadar. Ama bundan sonra Kirazlı vatandaşlarımız ile yüzleşmek zorunda kalacaklar” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi