Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi, yeni göreve gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş Şubesi’nin yeni seçilen yönetim kurulunu ziyaret ederek, yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

ADD şube başkanı Gürcay Işık ile ÇYDD şube başkanı Ümran Ateş’in de hazır bulunduğu ziyarette iki dernek arasındaki ilişkiler dile getirildi. Her iki derneğin de Cumhuriyet değerlerine bağlı bir oluşum olduğunu belirten Gürcay Işık, yeni dönemde de birlikte etkinlikler yapmak istediklerini belirtti. Türkiye’nin önemli bir dönemeçten geçtiğini belirten Işık, “Derneğimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri doğrultusunda faaliyet yürütmektedir. Türkiye’nin temel değerlerinin demokratik, laik ve çağdaş bir hukuk devleti olduğunu belirten Işık; son dönemde Montrö ve İstanbul Sözleşmesi gibi tartışmalarla bu temel ilkelerin tartışmaya açıldığını belirterek, “Dernek olarak Türkiye’nin çağdaş değerler ışığında yükselebilmesi için mücadelemizi yapacağız. Bu çerçevede ÇYDD’yi de yanımızda görmekten mutlu olacağız” dedi.

ÇYDD şube başkanı Ümran Akça Ateş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından biri olan Türkan Saylan önderliğinde kurulan derneğimiz, özellikle kızların okutulması konusunda çaba sarf etmektedir. Binlerce öğrenciye burs desteği sağlayarak eğitimde imkansızlıklardan dolayı geride kalmış gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Söylediğimiz temel değerlere biz de tarafız. Bu çerçevede birlikte mücadele edersek daha güçlü oluruz düşüncesinde olduğumuzu belirtiriz. Bizim de önceliğimiz demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devletidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi