YERELGÜÇ/BUSE BAĞCI
Olayın ardından gönüllüler basın açıklaması düzenledi.
Geçtiğimiz akşam 41’inci Ödemiş Milli Fuarı’nda, DMD hastası Alihan için kurulan destek standı ve fuarın çeşitli yerlerindeki afişler kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yırtıldı. Saldırı sonrası gönüllüler standın önünde bir araya gelerek olayı kınadı.
Protestoya siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda gönüllü katıldı.
“BU BİR ÇOCUĞUN YAŞAM HAKKINA SALDIRIDIR”
Gönüllü Sevinç Çakıroğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:
“Bugün burada toplanma sebebimiz, Ödemiş’in evladı DMD kas hastası Alihan’a ve hayat mücadelesine yapılan çirkin saldırıdır. Sizler bunu bir branda, bir eşya olarak görebilirsiniz ama bu Alihan’ın hayatıdır ve binlerce insanın emeğidir.
Biz bir evladı yaşatmanın peşindeyken, bu vicdansızlar bir çocuğun yaşam hakkını elinden almak istedi. Burada 10 liralarla, 20 liralarla bağış toplayarak Alihan’ın tedavisine destek oluyoruz. Bir evladın hayatı mevzubahis. 16 yaşında çocukluğunu yaşayamadı, gençliği için mücadele veriyoruz.
2024’te tedavi çıktı, kampanyamız başladı ama sabote ediliyor. Neden bir çocuğun hayatı sabote edildi? Bana açıklayabilecek biri var mı? Biz evladımızı kaybetmemek için mücadeleye devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldıramayacak. Sonuna kadar Alihan’ın arkasındayız. Ödemiş evladına sahip çık.”
Çakıroğlu ayrıca Ödemiş Belediyesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.