Haber:Faruk ÇARK

Fiyatı cep yakan tropikal meyveler genellikle hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmek amacıyla tercih ediliyor.

Ödemiş’te her sezon birbirinden farklı sebze ve meyvelerin hasatları yapılıyor. Sanayi yatırımlarına rağmen ilçedeki tarım faaliyetleri artarak devam ediyor. Hasadı yapılan ürünler iç pazarda ve dış pazarda alıcı buluyor. 
Küçük menderesin verimli topraklarında hasadı yapılan mahsuller semt pazarlarının dışında fabrikalarda ham madde olarak da kullanılıyor. Ödemiş’te ve çevre ilçelerinde, yetiştirilen ürünlerin çeşitliliği pazar tezgâhlarında yerini alıyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Semt pazarlarındaki ürün çeşitliliği hasat dönemine göre değişiklik gösteriyor. Hava koşullarına ve ürün miktarı durumuna bağlı olarak fiyatlarda değişikliklerin yaşandığı ilçede, meyve ve sebzelerin fiyatları hiçbir zaman düşmüyor.
 Dünyanın farklı bölgelerinden ithal edilen meyvelerin yüksek fiyatlarına karşın alıcısı eksik olmuyor. Semt pazarlarına her zaman tropikal meyveleri getiren Hamit Kuşkaya, “Ülkemizde yetişmeyen tropikal meyveler çeşitli ülkelerden getiriliyor. 

Diğer ürünlere kıyasla semt pazarlarına gelmesi daha maliyetli olması fiyatlara da yansıyor. Avokado, Hindistan cevizi en fazla tercih edilen tropikal meyvelerin başında geliyor. Meyvelerin fiyatları sezonuna göre 50 liraya kadar çıkabiliyor. Genellikle eşi hamile olanlar, farklı tatlar denemek isteyenler ve bu meyvelerin insanlığına faydalarını bilenler düzenli olarak tüketiyor” dedi.

Öte yandan sebze ve meyve fiyatları şu şekilde vatandaşlara yansıyor; “Biber acı tatlı 8 TL, Patlıcan 7 TL, Dolmalık biber 10 TL, Domates 5 TL, Turp 5 TL, Havuç 5TL, Yeni Limon TL, Brokoli halde toptan satış fiyatı 7 TL, Kırmızılahana tanesi 3-5 TL, Pancar 5 TL, Kereviz 5 TL, Pırasa kilo 5 TL, Ispanak Kilo 7 TL, Kültür mantarı Kilo 15 TL, Maydanoz, Roka, Nane, tanesi 1 TL, Marul tanesi 3-4-5 TL’ye kadar satılabiliyor. Salatalık kilo 7 TL, Pazar tezgahlarında vatandaşların satışına sunulmaktadır. 

Meyve fiyatları ise şu şekilde satışı yapılmaktadır. Mandalin kilosu 2’5, 3, 4, 5 TL, 3 kilosu 10 TL’ye satılmaktadır. Ayva kilosu 5 TL, Muz kilo 8-9-10 TL’ye Portakal kilo 5 TL, Deveci Armudu kilosu 7 TL, Elma kilosu 3-4-5 TL, Kivi kilosu 7-8-10 TL’ye Ananas tanesi 15 TL’ye vatandaşlarımızın beğenisine tezgahlarda yerini alıyor.

Editör: Haber Merkezi