Haber: Dilek Ayvalı

Tire’ye 10 km uzaklıktaki Güme Dağının eteğinde yer alan  tarihi Paşa Çeşmesinin bulunduğu alan, genç iş insanı Yunus Süpürge tarafından turizme kazandırılıyor. 1927 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılan Paşa Çeşmesi, artık Tire turizminin gözde mekânlarından biri olacak. 

Orman Bakanlığı’na ait 3 bin 150 metrekarelik içinde kestane ve ceviz ağaçlarının bulunduğu araziyi 25 yıllığına kiralayan iş insanı Yunus Süpürge, burada kahvaltı ve balık restoranı ile hizmet verecek.

Eşsiz Tire manzarası, tertemiz doğası ile Tire’nin yaslandığı Güme Dağında inşa edilecek Kahvaltı ve Balık Restoran, Tire’nin önemli turistik restoranlarından biri olmaya aday.

PROJEYİ YILDIZES MÜHENDİSLİK HAZIRLADI

Yaklaşık 500 bin liralık bir yatırımla hizmete girecek olan restoranın, 100 metrekare kapalı alanı bulunuyor.  Restoranda tüm balık ve meze çeşitleri, ızgara çeşitleri ve Tire’ye özgü mezelerin yanı sıra kahvaltı seçenekleri de müşterilerin beğenisine sunulacak.  Ayrıca çocuk oyun alanı, otopark, internet gibi hizmetlerin de sunulacağı restoranda engelli vatandaşların rahatça hizmet alabileceği tüm ayrıntılar düşünüldü. Projenin mimari çizimi Yıldızes Mühendislik tarafından tamamladı.

TİRE TURİZMİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

İş İnsanı Yunus Süpürge (Ortada)

Yunus Süpürge, inşaatına başlanan restoranın öncelikle Tirelilere ve sonrasında çevre il ve ilçelerdeki konuklara hayırlı olmasını dileyerek, "Aydın ve Tire arasında sık kullanılan bir yol güzergâhı olması nedeniyle de bu yolu tercih edeceklerin kısa bir mola vereceği çok şık bir mekân hazırlıyoruz. En kısa zamanda  farklı ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla öncelikle Tirelilerin ve komşu ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Tesisimiz ayrıca Tire turizmine de katkı sağlayacak" dedi.

Paşa Çeşmesi'nin şimdiki hali

Editör: Haber Merkezi