Haber: Faruk Çark

Emir Temizlik Ürünleri Ödemiş’te 2012 yılından bu yana Sanayi Sitesi Şeref Usta Caddesi No:116’da ki iş yerinde üretim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.  Parekende ve toptan olarak ürünlerini pazarlayan Emir Temizlik Ürünleri n11 satış bloğu üzerinden ürünlerini parekende olarak satmaya başladı.

Dededen toruna devam eden Emir Temizlik Ürünleri ilk olarak 1960 yılında dede Emir Ali Buldur tarafından İzmir Pınarbaşı’nda üretime başladı. Dededen kalan mesleği devam ettiren torun Emir Ali Buldur Ödemiş’te 2012 yılında Kosgeb desteği ile Emir Temizlik Ürünleri firmasını büyüterek devam ettirdi. 

Başlangıçta aylık 10 ton kristal çamaşır sodası ürettiklerini belirten Buldur,  gelen talep doğrultusunda üretimlerini 90 tona çıkardıklarını söyledi.

Buldur, “800 gram şeffaf poşetler içerisinde satışa sunuyoruz. N11 sitesi üzerinden perakende olarak satış yapmaya başladık. 800 gramını 5 TL ye satıyoruz. Ham maddemiz ithal olarak geliyor,  bizlerde burada işleyerek çamaşır sodası haline getiriyoruz. Ham maddeyi çözeltip taneleştirmek için doğal ortamda tazelenmesini bekliyoruz. Kışın normal şartlarda yapılır. Yazın ise soğuk havada cihaz çalıştırıp, donmasını sağlıyoruz. Havuzda donduktan sonra kırıp çıkartıyoruz.  Çuval olarak ve birde 800 gram ambalaj halinde paketliyoruz. Toptan ve perakende satış yapıyoruz. Daha çok, Denizli, Akhisar, Bursa, Salihli, Kula, Ege bölgesinde toptan satış ile dağıtımını yapıyoruz. Gaziantep, Ankara bu bölgelere ve tüm Türkiye’ye üretim tonajımızı daha çok artırmak hedefindeyiz. 

Üretim olarak kristal çamaşır sodası başta olmak üzere sodamatik, ev sabunu çamaşır suyu, cam temizleyicisi, genel temizlik, sıvı bulaşık deterjanı, derz arası fayans temizleyicisi, tuz ruhu sıvı sabun ve bunların dışında da süt sağım makinelerinde de temizlik üzerine haftalık yıkama, günlük yıkama buna benzer çiftlik dezenfektanı üretimin yapıyoruz” bilgisini verdi.

Çamaşır sodası, genel olarak battaniye, yorgan, tül, perde gibi kiri tutan, uzun vadeli olarak yıkanan yani pek sık yıkanmayan ve bu nedenle üzerinde yoğun bir kir barındıran çamaşır veya ev ürünlerinde kullanılır. Bunun yanında tencere, tava, kesme tahtaları, tuvalet, banyo, lavabo, döşeme halıları temizlemekte ve gümüş takıları parlatmada kullanılmakta.

Editör: Haber Merkezi